Thu05192022

Azurirano05:53:17 PM GMT

Back KULTURA VUKOVAC :: KULTIvator VUKOVAC - Strana učenika OŠ Vuk St. Karadžić

VUKOVAC - Strana učenika OŠ Vuk St. Karadžić

  • PDF

Utisci sa letovanja

Često se sa radošću setim lepih dana provedenih na letovanju. Sunce, pesak, plaža, čine odmor zabavnijim i lepšim za provod. Nestrpljivo sam čekala kraj školske godine i radovala se svakom novom danu. Sa roditeljima i bratom išla sam u Grčku. Kada smo stigli smestili smo se u hotel, raspakovali strvari i odmah otišli na plažu. Sve je bilo lepo i ja sam bila presrećna. Svake večeri išla sam u Luna park i šetnju. brat i ja smo se vozili na razne ringišpile, jeli sladoled i išli u kupovinu. Svaki dan je bio lep i zanimljiv na svoj način. Jednog sunčanog dana roditelji su nas iznenadili rekavši da ćemo se voziti brodom. Mojoj sreći nije bilo kraja. Na brodu sam pomoću teleskopa videla svaku zvezdicu koja je sijala i ukrašavala nebo. More je bilo sjajno. Divila sam se lepoti mora i uživala u vožnji. Talasi su pomagali brodu da plovi i bilo je jako zabavno.
Ovo putovanje ću dugo pamtiti. Trudiću se da i sledeće godine postignem dobar uspeh u školi kako bi bezbrižno uživala na sledećem raspustu.

Svetlana Đurišić 7-3

Bila sam zadivljena Pre par godina išla sam na more sa svojom porodicom u Pulu. Grad je u Hrvatskoj.
Stanovali smo u vikendici pored mora slušali talase koji zapljuskuju obalu i posmatrali smenjivanje plime i oseke. Kada nastane oseka obično smo sakupljali školjke, koje ostanu posle nje. Vazduh je bio ispunjen mirisom joda. Posmatrali smo patke i galebove kako uživaju u morskoj vodi. Bela čaplja je pronašla svoje mesto u trsci pored obale. Posmatrajući okolinu oko sebe bila sam zadivljena. Smokve i grožđe koje se nalaze u blizini su prosto mamili svojim izgledom da ih uberemo. Nedaleko od vikendice nalazi se plaža na kojoj sam se svakodnevno kupala. Posetila sam pulsku arenu koju su izgradili stari Rimljani. Tu su se nekad održavale gladijatorske borbe, a sada je to mesto gde se održavaju koncerti poznatih pevača. Arena je veoma posećeno mesto. Dolaze turisti iz raznih zemalja širom sveta. Aparatom smo zabeležili našu posetu areni.
Kući smo se vratili sa puno lepih utisaka i sećanja na protekli odmor.

Andrijana Miletić 8/3

Njega najviše volim
Dugo sam razmišljala o kome ću da pišem i odlučila sam da to bude moj brat. Ime mog brata je Aleksa. Ima deset godina, braon sjajne oči i tamnu kosu. Trenira fudbal i dobar je u tome. Kad ga grlim osećam radost i toplinu. Volim da igram fudbal i odbojku sa njim. tada se ponaša kao zreo, uspešan fudbaler. Voli da pobeđuje. Ukoliko ga pobedim, razbesni se i naljuti me. Međutim, ja ga u tim situacijama obožavam. LJutina ga čini ozbiljnijim i starijim. Često sa njim odlazim u šetnju. Ponosna sam kada mi drugarice šapnu da mi je brat sladak. Osećam se ponosno i srećna sam što je baš on moj brat. Uspešan je u školi, redovno pobeđuje na krosu. jednom reču - to je moj brat.
Svojim rođenjem upotpunio je moj život i učinio ga veselijim i srećnijim.

Katarina Šoštarić 7/3

To ću pamtiti
Dugo sam razmišljala o čemu bih mogla da pišem, jer ima mnogo stvari koje ću dugo pamtiti.
Obožavam putovanja. Još kao mala putovala sam sa roditeljima. Neostvareni san mi je da posetim NJujork. Moji baka i deka žive u SAD. Više puta sam ih posetila. Mislim da sam imala šest godina kada sam prvi put putovala avionom. Vratila sam se iz zabavišta i videla mamu i tatu u dnevnoj sobi kako pričaju telefonom. Nisam odmah shvatila o čemu se radi. Kada su prekinuli razgovor, pozvali su nas u dnevnu sobu i rekli nam da za par meseci putujemo kod babe i dede. Sestra i ja smo odmah počele da planiramo šta ćemo tamo raditi. Došao je dan za polazak. nakon što smo obavili potrebne provere na aerodrumu, ukrcali smo se u avion. Svi su bili jako ljubazni prema nama. Kroz prozor sam posmatrala oblake koji su izgledali poput pene. Bila sam mnogo srećna ali i uplašena u isto vreme. Onako zamišljena, čula sam stjuardesu koja je rekla da nailazimo na veliki crni oblak i da je velika mogućnost da ćemo morati da sletimo. I dalje sam uzbuđeno gledala kroz prozor, kada je počeo da duva jak vetar i da pada kiša. Rekli su nam da uskoro slećemo. Sleteli smo na avionsku pistu i unutra sačekali da nevreme prođe.

Nakon dugog i napornog leta, konačno smo stigli. Baba i deda su nas sa osmesima čekali. Potrčala sam babi u zgrljaj i ispričala šta se dogodilo. Ovako je izgledalo nešto što ću još dugo pamtiti i nadam se da ću kad odrastem imati priliku da posetim na samo NJujork, nego i druge velike gradove.

Sara Knežević 7/3