Thu05192022

Azurirano05:53:17 PM GMT

Back KULTURA KULTURA AKTIVNOSTI KUD-a “NEOLIT“

AKTIVNOSTI KUD-a “NEOLIT“

  • PDF

Kulturno umetničko društvo “Neolit“ iz našeg mesta svojim aktivnostima dokazuje da je jedno od najozbiljnijih i najmasovnijih udruženja u Starčevu. U prethodnom periodu su imali nekoliko veoma uspešnih nastupa i time dokazali svoj kvalitet. Prvo su gostovali u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Prolom Banji. Na poziv direktora marketinga “Planinke“ iz pomenute banje, Slaviše Jovanovića, starčevački folkloraši su odradili dva celovečernja koncerta u Prolom Banji i Lukovskoj Banji 26. i 27. avgusta. Sve troškove puta, ishrane i smeštaja za pedesetak članova KUD-a je snosio organizator a uz to im je obezbedio i izlet nadalekoj poznatoj Đavoljoj varoši.

U toku generalne probe, otvaranja i zatvaranja tradicionalnog vojnog takmičenja jedinica specijalne namene folklorni ansambl iz Starčeva je uzeo značajno učešće. Članovi KUD a “Neolit“ su u narodnim nošnjama bili na čelu sportskih ekipa za vreme svečanosti. Značajno je istaći da su otvaranju prisustvovali komandant kopnenih snaga vojske Srbije, general Diković, zamenik komandanta 72. specijalne jedinice Zoltan Veličković, kao i brigadni general specijalnih jedinica Ilija Todorov.

U narednom periodu starčevački folkloraši planiraju još učešća na raznim akcijama a trenitno je u toku upis novih članova u svim folklornim grupama. Upis se vrši utorkom i četvrtkom i to:

* utorak od 18:00 do 21:00
* četvrtak od 19:00 do 22:00.