Thu03282024

Azurirano09:17:34 PM GMT

Back KOMENTARI UOPŠT(in)AVANJE uOPŠTINAvanje UOPŠT(in)AVANJE uOPŠTINAvanje

UOPŠT(in)AVANJE uOPŠTINAvanje

  • PDF

Milicija trenira strogoću! A, naši građani neupućeni, neinformisani i pomalo zatečeni silnim promenama zakona, vrlo lako upadaju u zamke koje im se postavljaju na svakom koraku. U poslednje vreme, su aktuelni razne šumice, žbunje, a naročito parkovi!

U epizodi: Ne po glavi, druže Plavi!

Tračoslava (nervozno sedeći u parku): - Dis', bre, komšo?! A, bre, čekam te dva sata! Ta, kud nemaš mobilni!

ŠeširDžija (naiđe na biciklu): - Id' molem te, puknula mi guma na traktorčetu! Au, što sam izludo, morao sam da se doverglam na točku...

Tračoslava (užurbano): - Aj, dobro de, treba da poitamo u sud onaj mamlaz je sigurno većma tamdole, ups! (spazi policajca).

Gospodin Plavi (imperativno): - Gospodine, uhvaćeni ste da vozite vozilo marke bicikl u pešačkoj zoni, a kazna za to je tri hiljade dinara i to na licu mesta! ŠeširDžija (kao gromom pogođeno): - Ijuuu, ta nemojte, kumim Vas! Em, mi pukla guma na traktorčetu, em mi gori žito, em moram da idem na parnicu s onim nesvetom, a već kasnim...

Grmalj (na motoru): - Ha, ha, a đes' ti na sudu nesrećo? A ja t' lepo ve'im da je ona kruška moja, a ti...

Gospodin Plavi (besno): - Znači, gospodine, sramota, pa zar motorom kroz park, e to je nedopustivo! Ličnu kartu, ali odmah!

Grmalj (zatečeno): - Nemo', gospo'n druže! Pa ja samo tražio ovu matoru zamlatu što mi otela krušku, a ček'o sam ga na sudu dvije ure... Gospodin Plavi: Ma, ti vaši problemi me uopšte ne interesuju! Isprave kad kažem! Ti tamo, stoooop!!!

Spozorojka (prolazeći moćnim Džipom): - Mis'im, šta smarate? Zn'či, krenula sam kod dečka u fić-ka, da mu donesem neke red-bulove... Gospodin Plavi (pobesnelo i razulareno): Ma, ovo je flagragratan prekršaj! Za zatvor, bre!

Student (na rolerima): - Ohoho, kakva gužva! Jel to nešto dele?! Šta se dešava, baš me zanima kakav je odnos organa bezbednosti i građana, radim na nekom projektu evropskih integracija.

Gospodin Plavi (u potpunom ludilu): - Ahaha, sad ću ja tebe da integrišem već nekako! Ček samo da privirim u onaj moj zakon, pa da ti isprojektujem neku kaznicu za ovaj bezobrazluk! Jesu mali točkići, ali ništa nije za bacanje! Student: - Pa, kad se radi po učinku, naravno da nije za bacanje! Ako treba, dopisaće se u zakon na licu mesta! Šteta što klinci više ne igraju klikere, jer i to je neko kotrljanje, pa asocira na točak, a vožnja parkom je najstrožije zabranjena! Za to vreme mafijaši na nas voze, li voze...

I, svi su oni tako, slučajno ili namerno, ali, ipak, zajedno, nastavili da se “kotrljaju“ za neku bolju budućnost plaćajući usput i “poneku kaznicu“...

* * *

Ah, da, umalo da zaboravim - u starčevačkoj opštini ništa novo, osim što je zapeklo kao u Sahari (I to onoj Gadafijevoj!), što je pokrajinski premijer Pajtić zvanično otvorio radove na dečijem vrtiću i obišao stadion na kom blešte nove stolice, a nakon fascinntnog "Eks-Ju rok festa" slede nova uzbuđenja uz Dane druženja i silne sadržaje, pored ostalog, i irski ples, “ABBA tribute“, Moto-susret, a od ove godine i banatske šore!

ARHIVA: BROJ 209

ARHIVA: BROJ 208

ARHIVA: BROJ 207

ARHIVA: BROJ 206

ARHIVA: BROJ 205