Fri03292024

Azurirano09:17:34 PM GMT

Back AKTUELNO :::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA - U SUSRET SLAVI

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA - U SUSRET SLAVI

  • PDF

Dođe i ova Bogom blagoslovena 2011. za Srpsku Pravoslavnu Crkvu u Starčevu željno očekivana godina. Nastupa mesec avgust, približava se po redu stota hramovna slava. Privode se kraju kapitalni radovi na restauraciji našeg svetog hrama. Ostalo je još da se dovrši oslikavanje hrama. Po završetku oslikavanja sa puno prava moći ćemo da se pohvalimo da imamo najlepši hram u široj okolini. Malo je ovako velikih parohijskih hramova koji su detaljno restaurirani i oslikani kao naš starčevački.

Na dan Sv. Velikomučenika Pantelejmona 9. avgusta ove godine NJEGOVO PREOSVEŠTENSTVO GOSPODIN NIKANOR, episkop banatski, uz sasluženje sveštenstva obaviće molitveni obred VELIKOG OSVEĆENJA HRAMA i položiti svete mošti u časni presto u oltaru, a zatim će služiti svetu arhijerjsku liturgiju. Posle litije i rezanja slavskog kolača biće uručene arhijerejske gramate dobrotvorima svetog hrama.

Svim dosadašnjim a i budućim priložnicima našem svetom hramu neka Gospod mnogostruko vrati u svakom dobru a posebno u zdravlju, a očekujemo da hoće pošto “ko crkvi daje Bogu pozajmljuje, Bog nikome dužan ne ostaje“.

Pozivamo sve Starčevce koji su na dan slave slobodni da dođu i da molitveno učestvuju u osvećenju našeg hrama, sada imamo priliku da prisustvujemo velikom osvećenju hrama pa da li ćemo više ikad da budemo u takvoj prilici negde u drugom mestu.

OBAVEŠTENJE

U utorak 9. avgusta 2011. godine u 7.30 časova je svečani doček episkopa. U 8 časova je veliko osvećenje hrama sa polaganjem moštiju. U 9 časova je sveta arhijerejska liturgija sa litijom, rezanjem slavskog kolača i dodela gramata.

ARHIVA: BROJ 209

ARHIVA: BROJ 208

ARHIVA: BROJ 207

ARHIVA: BROJ 206

ARHIVA: BROJ 205