Fri04192024

Azurirano07:32:40 PM GMT

Back KULTURA

KULTURA

Komosar u ”Boemu”

  • PDF
U utorak 24 maja u Galeriji “Boem“ otvorena je izložba akvarela Željka Komosara. Izlagač je rođen 1965. godine u Pančevu, diplomirao je na FLU, magistrirao na FPU u Beogradu. Član je ULUS-a, ULUPUDS-a i UFTUSS-a. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, kaligrafijom, grafičkim dizajnom i filmskom režijom. Učestvovao je na više od 150 kolektivnih izložbi u zemlji i inostarnstvu. Do sada je bio autor 11 samostalnih izložbi. Kao grafički dizajner i kaligraf dizajnirao je i kaligrafski ispisao veliki broj povelja, zahvalnica, diploma, korica knjiga i logotipa za razne institucije. Za Medicinski fakultet u Beogradu ilustrovao je dva anatomska atlasa. Objavio je crteže u mnogim časopisima. Za RTS napisao scenario i režirao TV seriju “Kaligrafija“. Uradio je nekoliko kratkometražnih filmova. Za svoj likovni i filmski rad dobio je nekoliko nagrada. Radi na zvanju vanrednog profesora na ALU u Beogradu. Starčevci izložbu mogu pogledati svakog radnog dana do 20. juna.

24. maj - performans Rado u vojnike

  • PDF
Evocirajući vreme iz osamdesetih godina prošlog veka, članovi KKK-a okupljeni oko Ekskurzističke sekcije, priredili su performans kojim su oživeli tradicionalni ispraćaj u vojsku. Sve sem šatre bilo je te večeri dostupno gostima. I trange-frange muzika, i “zidarsko“ pivo, i klopica ali i nezaobilazna “tacna“ na koju su gosti, (ponajviše Merac) i “padobranci“ prislanjali dinar-dva da se nađe vojniku za usput. Goran je tako ispRaćen u Bitolu u JNA, a Peca u Tripoli, u Gadafijevu gardu.

Upoznajmo se...

  • PDF

Kako se zoveš?
- Miljan Jovanović.
Kako te zovu?
- Caki.
Kad si rođen?
- 13. novembra 1994.

13. maj - koncert Beograđani u KKK

  • PDF
Već iskusni i afirmisani beogradski sastav “Ventolin“ promovisao je svoj peti studijski album, a karakterističnim indi-rok zvukom pobrao je aplauze publike.

FESTIVAL FOLKLORA U STARČEVU

  • PDF

Deca iz cele Evrope U okviru 3. međunarodnog festivala dečijih folklornih ansambala koji se održavao u “Pančevu - Gradu igre“ od 19. do 23. maja ove godine, u Starčevu je u subotu 21. maja organizovan koncert dečijih ansambla iz Litvanije, Mađarske, Crne Gore, Republike Srpske, kao i iz naše države.