Fri04192024

Azurirano07:32:40 PM GMT

Back KULTURA DEŠAVANJA U KKK-u

DEŠAVANJA U KKK-u

24. maj - performans Rado u vojnike

  • PDF
Evocirajući vreme iz osamdesetih godina prošlog veka, članovi KKK-a okupljeni oko Ekskurzističke sekcije, priredili su performans kojim su oživeli tradicionalni ispraćaj u vojsku. Sve sem šatre bilo je te večeri dostupno gostima. I trange-frange muzika, i “zidarsko“ pivo, i klopica ali i nezaobilazna “tacna“ na koju su gosti, (ponajviše Merac) i “padobranci“ prislanjali dinar-dva da se nađe vojniku za usput. Goran je tako ispRaćen u Bitolu u JNA, a Peca u Tripoli, u Gadafijevu gardu.

13. maj - koncert Beograđani u KKK

  • PDF
Već iskusni i afirmisani beogradski sastav “Ventolin“ promovisao je svoj peti studijski album, a karakterističnim indi-rok zvukom pobrao je aplauze publike.

13. maj - tematsko veče O Danilu Kišu

  • PDF
O životopisu i književnom delu jednog od naših najvećih pisaca Danilu Kišu, veoma nadahnuto govorio je pisac Darko Ješić. Pored toga što je bilo reči o nezaboravnim delima slavnog beogradskog prozaiste, narator je apstrofirao i Danilovu stvaralačku čistotu, svesnost posledica koje donosi nadolazeći talas nacionalizma, kao i njegovu bekonačno doboku dušu boemsku. U nastavku je emitovan i poduži film u kom Kišovi prijatelji i kolege govore o njegovom liku i delu.

23. maj - akustično veče Tandem na delu

  • PDF
Tandem Pindo i Mladen virtuozno je otprašio svoj poslednji ovosezonski nastup.

23. maj - predavanje Milutin, svetski genije

  • PDF
Po ustaljenom običaju KKK je obeležio godišnjicu rođenja Milutina Milankovića kada su članovi kluba Momčilo Mrčković i Predrag Stanković izneli sijaset zanimljivih informacija o jednom od najvećih svetskih velikana nauke.