Thu02222024

Azurirano07:32:40 PM GMT

Back KULTURA KULTURA

KULTURA

Komosar u ”Boemu”

  • PDF
U utorak 24 maja u Galeriji “Boem“ otvorena je izložba akvarela Željka Komosara. Izlagač je rođen 1965. godine u Pančevu, diplomirao je na FLU, magistrirao na FPU u Beogradu. Član je ULUS-a, ULUPUDS-a i UFTUSS-a. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, kaligrafijom, grafičkim dizajnom i filmskom režijom. Učestvovao je na više od 150 kolektivnih izložbi u zemlji i inostarnstvu. Do sada je bio autor 11 samostalnih izložbi. Kao grafički dizajner i kaligraf dizajnirao je i kaligrafski ispisao veliki broj povelja, zahvalnica, diploma, korica knjiga i logotipa za razne institucije. Za Medicinski fakultet u Beogradu ilustrovao je dva anatomska atlasa. Objavio je crteže u mnogim časopisima. Za RTS napisao scenario i režirao TV seriju “Kaligrafija“. Uradio je nekoliko kratkometražnih filmova. Za svoj likovni i filmski rad dobio je nekoliko nagrada. Radi na zvanju vanrednog profesora na ALU u Beogradu. Starčevci izložbu mogu pogledati svakog radnog dana do 20. juna.

FESTIVAL FOLKLORA U STARČEVU

  • PDF

Deca iz cele Evrope U okviru 3. međunarodnog festivala dečijih folklornih ansambala koji se održavao u “Pančevu - Gradu igre“ od 19. do 23. maja ove godine, u Starčevu je u subotu 21. maja organizovan koncert dečijih ansambla iz Litvanije, Mađarske, Crne Gore, Republike Srpske, kao i iz naše države.

PRVI KONCERT KUD-A ”NEOLIT”

  • PDF

Rumuni uzvratili posetu U četvrtak 26. maja u Velikoj sali Doma kulture održan je koncert folklornih ansambala. Prvi put pred starčevačkom publikom predstavio se, kao domaćin, KUD “Neolit“.

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA - Oslikavanje u toku

  • PDF

Prošli su Vaskršnji praznici, vreme kada treba da se češće dolazi u sveti hram na bogosluženja, a to je i bilo više vernika nego sada što je na redovnim služenjima.