Sat04202024

Azurirano08:43:40 PM GMT

Back KULTURA KULTURA

KULTURA

POVELJA O BRATIMLJENJU NEOLITSKIH NASELJA

  • PDF

Starčevo na karti sveta! - Prvog dana proleća, 21. marta, Starčevo je potpisalo Povelju o saradnji sa još dve neolitske mesne zajednice: Boljetin i Vinča. U tom magičnom trouglu nalaze se arheološka nalazišta od svetskog značaja: Lepenski vir, Starčevo-grad i Vinča Belo brdo.

Stamenkovićeva u ”Boemu”

  • PDF

U ponedeljak 7. marta u galeriji “Boem“ otvorena je izložba starčevačke umetnice Marijane Stamenković. Autorka postavke je rođena 1977. godine u Pančevu. Pohađala je Školu crtanja i večernjeg akta u Domu omladine Pančevo, studirala je grafički dizajn na Višoj politečkoj školi u Beogradu.

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

  • PDF

Sveta tajna jeleosvećenja - Sveti apostol Jakov je u svojoj poslanici zapisao: “Boluje li ko među vama? Neka dozove prezvitere crkvene i neka se mole nad njim, pomazavši ga uljem u ime Gospodnje. I molitva vere će spasti bolesnika i podignuće ga Gospod ; i ako je greh učinio, oprostiće mu se“.

KONCERT FOLKLORNIH ANSAMBALA DOMA KULTURE

  • PDF

NEKA SE NAŠE KOLO VIJE...U nedelju 6. marta u Velikoj sali Doma kulture održan je koncert folklornih ansambala koji godinama funkcionišu u našem mestu.