Thu05192022

Azurirano03:00:06 PM GMT

EKOLOŠKA AKCIJA

  • PDF

Pokret gorana i Centar volontera Pančevo nastavlja svoje aktivnosti ozelenjavanja, kaže predsednica ovog udruženja LJiljana Konevski. Prošle godine zasađeno je preko hiljadu sadnica na pančevačkoj deponiji a sada je na red došlo i Starčevo gde su u saradnji sa Mesnom zajednicom Starčevo, izviđačima i FK-om “Borac“, volonteri ove organizacije posaditi 300 sadnica.

- Ovde u Starčevu pošumljavamo okolinu sportskog terena i tu će je posađeno tri stotine sadnica javora i sibirskog bresta. Nadamo se da to neće biti poslednje, jer Starčevo je zaista mesto gde treba puno sadnica i puno da se pošumi. I zbog vetra i zbog zagađenja, rekla je LJiljana Konevski, predsednica Pokreta gorana Pančevo.

Realizacija ovog projekta pomognuta je od strane Sekretarijata za zaštitu životne sredine AP Vojvodine, kaže član Saveta MZ Starčevo Petar Andrejić. Nakon završetka komunalnih radova na području MZ Starčevo sledi ozelenjavanje površina, što je cilj za naredni period rekao je Andrejić.

- Mi smo danas dobili 300 sadnica i ovo je prva u nizu akcija kojima želimo da ozelenimo Starčevo. Ideja je da se, nakon završetka obimnih komunalnih radova, u potpunosti posvetimo ozelenjavanju Starčeva, i mi ćemo to i nastaviti najpre u saradnji sa Pokretom gorana i Centrom volontera, kazao je Andrejić.

ARHIVA: BROJ 202

ARHIVA: BROJ 201

ARHIVA: BROJ 200

ARHIVA: BROJ 199

ARHIVA: BROJ 198