Sun04282024

Azurirano04:00:06 PM GMT

Back KULTURA DEŠAVANJA U KKK-u 3-4. decembar - projekat - I ti se pitaš!

3-4. decembar - projekat - I ti se pitaš!

  • PDF

U okviru projekta Kreativnog kulturnog kluba “I ti se pitaš“, čiji je cilj pružanje osnovnih informacija o aktivizmu, volonterizmu i učešću mladih, u petak i subotu, 3. i 4. decembra, u prostorijama Doma kulture u Starčevu, održana je obuka za učenike, predstavnike Učeničkog parlamenta OŠ “Vuk St. Karadžić“ i mlade aktiviste srednjoškolskog uzrasta iz Starčeva.

Oko 20-tak učesnika je, kroz četiri radionice, promišljalo je na teme kao što su timski rad, identitet i potrebe mladih, osnovni principi volonterizma i aktivizma, i dalo sliku problema s kojima se mladi u Starčevu suočavaju. Nakon kratkih prezentacija sličnih akcija iz nekih drugih sredina, i strategije razmišljanja u planiranju i traženju rešenja, učesnici su pronalazili put za otklanjanje problema koje su sami prepoznali. Atmosfera na radionicama je bila vesela, radna i po reakcijama samih učesnika, veoma svrsishodna. Svi su bili u složni u tome da su naučili nešto novo. Sledeći korak u okviru projekta je da se do kraja dovede planiranje jedne od predloženih ideja, kao i da se ista sprovede u delo.

Obuku su vodile Dragana Lalić, psihološkinja starčevačke škole i mentor Učeničkog parlamenta, i Dragana Babić, apsolvent psihologije, obe s višegodišnjim iskustvom u radu s mladima. Koordinatorke projekta ispred KKK-a su Tamara Ugarković i LJiljana Savanović.

Po završetku radionica budući aktivisti posetili su prostorije Kreativnog kulturnog kluba i zajednički s članovima predlagali buduće programe.

ARHIVA: BROJ 202

ARHIVA: BROJ 201

ARHIVA: BROJ 200

ARHIVA: BROJ 199

ARHIVA: BROJ 198