Valjara sve uređenija

Lep dan - nedelja, 28. april, na Nadeli, potez kod “valjare“. Udruženje sportskih ribolovaca “Nadel“, u saradnji sa Zavičajnim udruženjem “Stari Ras“, odnosno sa omladinom podružnice ove organizacijae, združenim snagama su organizovali pošumljavanje.

Posaćeno je drvo sibirskog bresta i graba, ukupno 33 sadnice. Podršku ovoj akciji je dao i protojerej Zoran Maletić kao i DVD “Starčevo“ koje je sa navalnim vatrogasnim vozilom zalilo sadnice.

            Postoje i novi planovi za uređenje ovog prostora: - U planu je izrada pontona a zatim će kajakaški klub iz Pančeva organizovati promociju ovog sporta zajedno sa decom iz Starčeva, rekao je za naš list Dalibor Tanev, predsednik USR  “Nadel“. Marko Ristić, predsednik omladine  starčevačke podružnice “Starog Rasa“ kaže: - Sadnice koje smo danas posadili dobijene su od JKP-a “Zelenilo“ a na nama sada ostaje da ih sačuvamo i obezbedimo maksimalne uslove za njihov razvoj i svrhu. Cilj je da sugraćani i svi ljudi dobre volje na ovom potezu pronađu utočište za uživanje u prirodi i druženje, kaže Ristić i dodaje: - Sličnih akcija biće i ubuduće! Starčevo zaslužuje ovakvo izletište a zajedno treba da se izborimo da više nikada niko ne zagađuje Nadel.

G.M.