“PAGUS“ NA SAJMU TURIZMA: Predstavljanje “Staza“

Projekat “Kulturna staza Banatske vojne granice“ predstavljen je na 40. Međunarodnom sajmu turizma koji se održavao u Beogradu od 22. do 25. februara.

Prezentacija je održana u subotu, 24. februara, tokom najposećenijeg dana sajma, u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine. Projekat je privukao pažnju eminentnim stručnjacima iz oblasti turizma i privrede, novinarima i zainteresovanim posetiocima i ostavio veoma dobar utisak što se moglo uvideti i po interesovanju za promotivni materijal i ostvarenim kontaktima. Ovaj projekat Udruženja “Pagus“ povezuje kulturno i prirodno nasleđe Vojlovice, Starčeva, Omoljice, Ivanova i Banatskog Brestovca. Sobzirom na tematiku staze za proširenje projekta i nastavak umrežavanja i povezivanja naselja zainteresovali su se i predstavnici turističkih organizacija opština Kovin i Bela Crkva. Prva faza projekta koja je bila tehnički najsloženija, uspešno je završena, pa se od proleća mogu očekivati različite turističke aktivnosti. Projekat su predstavljali njegovi koordinatori Marko Ivošević i Jelena Košarić.

Značaj razvoja ovog projekta ogleda se višestruko: kroz bolju promociji mesta, isticanje vrednosti baštine koja se nalazi u ovim predelima, povećanje prometa usluga i dobara, širenje zamiljivih priča, razmena znanja i ideja, podsticanje na aktivizam i rešavanje problema zaštite kulturnog i prirodnog nasleđa i doprinosi umrežavanju institucija, udruženja, privrednika pojedinaca ka ostvarenju zajedničkih interesa.