VESTI IS JKP-a “STARČEVAC”

Kako saznajemo u JKP-u “Starčevac“ spremne su tužbe za sve one koji nisu izmirili svoje obaveze za uslugu sakupljanja i odvođenja otpadnih voda: - Ako želite da izbegnete velike sudske troškove, požurite da izmirite dugovanje, kaže Milan Bačujkov, direktor JKP-a.

On dodaje da je veliki problem i u tome što se neki građani neodgovorno ponašaju pri korišćenju kanalizacije: - Molim sve korisnike kanalizacije  da se uzdrže od upuštanja u odvodne cevi svega što može ugroziti rad postrojenja kao što su krpe, vlažne maramice kao i ostali predmeti koji se ne razlažu ili se teže razlažu u vodi - napominje Bačujkov. Inače, sve su češći kvarovi na pumpama koje se zaguše zbog predmeta kojima nije mesto u kanalizacionim cevima.

Na osnovu inicijative i opravdanog zahteva zaposlenih u starčevačkoj ambulanti, MZ Starčevo i JKP “Starčevac“ doneli su odluku da se ukine dosadašnje mesto za javno odlaganje  otpada iz prodavnica u centru (prostor između ambulante i zgrade MZ Starčevo) zbog higijenskih kao i estetskih razloga. Na ovom mestu, primećeno je da tokom noći neki građani dolaze automobilima i odlažu velike količine smeća.