PREDNOVOGODIŠNJE DRUŽENJE NA TRGU U STARČEVU: Deda Mraz obišao bazar

Već deseti put zaredom, zahvaljujući donaciji lokalnih preduzetnika i ljudi dobre volje, mališani na dan Svetog Nikole dobijaju novogodišnje paketiće.

Taj čin, ove godine se odigrao u utorak, 19. decembra, i kao i uvek, organizovala ga je Mesna zajednica, uz podršku lokalnih institucija, a rekonstruisani i prošireni Trg neolita ovog puta je, kao nikad do sad, dobio veseli novogodišnji kolorit.


Na nedavno moderno prekrivenom pijačnom platou Deda Mraz je, uz pomoć svojih asistenkinja, paketićima obradovao trista pedesetoro dece, uzrasta između tri i šest godina.

Za njih, roditelje i sve druge posetioce, pripremljeno je toplo posluženje u vidu čaja, krofni i kuvanog vina. Sve vreme su se sa razglasa čule božićne numere Frenka Sinatre i drugih evergrin legendi, kao i poznate dečije pesmice, a mališani su mogli da se fotografišu sa Deda Mrazom,  ili na njegovim parkiranim sankama kraj kojih se šetkao pravi poni-konjić.

Na istom mestu, na novoizgrađenim delu Trga neolita, održan je i prvi novogodišnji bazar. Na petnaestak štandova bile su izložene razne rukotvorine, a našlo se mesta i za proizvode lokalnih pčelara i dolovačkih vinara, dok je udruženje “Pagus“ predstavilo mape i razglednice Starčeva.


J.F.