All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ ŠKOLE

10 jul 2018
(0 glasova)

Orijentiring za niže razrede

Drugi školski orijentiring za učenike od prvog do četvrtog razreda održan je, 18.maja, u starčevačkom parku.

U pitanju je sport i kome takmičar uz pomoć karte i kompasa, po ucrtanom redosledu i najkraćim putem, treba da pronađe određeni broj kontrolnih tačaka. To je intelektualni sport, jača samopouzdanje, podstiče veštine donošenja odluka, obezbeđuje fizičku kondiciju, povećava vreme provedeno u prirodi i budi ekološku svest.

Takmičenje iz istorije

Državno takmičenje iz istorije održano je, 19.maja, na Paliću. Učenik starčevačke škole Viktor Ratkov, 7/2, od maksimalnih 46 bodova osvojio je 41 i dobio pohvalu u konkurenciji od 200 sedmaka iz cele Srbije.

Olimpijada

Na Osmim olimpijskim igrama školske olimpijade Vojvodine u Novom Sadu, koja je održana 17.-20.maja, učenici naše škole postigli su sledeće rezultate: Golub Strigić, 2/2, -  džudo,  prvo mesto; Natalija Strigić, 3/2, - džudo, prvo mesto; Mikaina Jovanović, 2/2, - džudo, drugo mesto; Bogdan Matić, 2/1, - džudo, treće mesto; Andrea Poljak, 2/2, - plivanje, drugo mesto; Daniel Kelemen, 6/2, - plivanje, treće mesto; Aleksandar Zdešić, 8/1,  - karate, drugo mesto. Svojim učešćem istakli su se i Stefan Lukić,4/1, Vojkan Luković, 4/2, Anabela Lukić, 8/1, Teodora Petrović, 3/2, Mateja Ilić, 3/2, Aleksa Terzić, 3/3, Uglješa Pejčić, 2/2, Željko Cvetković, 1/1 , Marko Stana, 7/4, Nemanja Jović, 4/2. Učenike su pripremali nastavnici fizičkog vaspitanja Boško Đorđević i Dragana Marinković.

Predstava

U Domu kulture, 22. maja, za predškolce i učenike od prvog do trećeg razreda, prikazana je predstava “Pazi, zebru gazi“, u režiji Petra Pejakovića u produkciji Centra za kulturu Tivat. Predstava je edukativnog karaktera koja se bavi temom učešća u saobraćaju,tj. kako bezbedno stići od škole do kuće, kako se igrati u gradskim sredinama a ne dovesti ni sebe ni druge u opasnost. Glumci su kroz igru i zabavu predstavili saobraćajna pravila kako bi deci na što zanimljiviji način pokazali kako se treba ponašati na ulici i oko nje.

Predškolci u poseti biblioteci

Dana 21. maja, grupa predškolaca sa svojom vaspitačicom Danijelom Jajić posetila je školsku biblioteku. Mališani su imali mogućnost da se upoznaju sa knjižnim fondom biblioteke. Mališani su sa oduševljenjem, posle prezentacije slikovnica,  prelistavali knjige koje su im čitali roditelji za laku noć.

Hitna pomoć

Program “Zdravstveno vaspitni rad u predškolskoj ustanovi“ podržan je od strane lokalne samouprave a sprovodi ga SHMP. Ova akcija je realizovana u našoj predškolskoj ustanovi, 28. maja. Cilj akcije ja da se deci približi posao lekara i tehničara, odnosno da se deca oslobode od straha, što je za njihov uzrast najbitnije. Mališani su se upoznala sa radom Službe hitne medicinske pomoći i imali su mogućnost da uđu i pogledaju sanitetsko vozilo. Predavači SHMP bili su: Dr. Zoran Manasijević, Aleksandra Isevski, Dragica Đorđević, Milan Spasovski, Anđelija Dobrašinović i Dragan Vujković.

Odbojka

 Dana 29. maja, u našoj školi organizovano je takmičenje u odbojci. Naša škola bila je domaćin a takmičile su se i škole “Isidora Sekulić“ i “Đura Jakšić“ iz Pančeva. Pobedu su odnele učenice “Isidorine“ škole.

Komedije

Učenici 6/1 odeljenja, zajedno sa nastavnicom srpskog jezika Vesnom Rajić, za učenike nižih razreda, u holu škole, izveli su, 26.maja, odlomak Nušićeve konedije “Analfabeta“, a 31. maja, izveli su odlomak iz komedije Koste Trifkovića “Izbiračica“. Prisutni uđčenici kao i kolege, uživali su u gledanju predstava naših malih glumaca.

Orijentiring za više razrede

Drugi školski orijentiring za učenike viših razreda održan je, 4. maja, u parku u Starčevu.

Ukupno je bilo 27 ekipa a takmičenje je otvorio direktor škole Saša Tasić. Ovo takmičenje vodili su: vaspitačica Danijela Jajić, nastavnici fizičkog vaspitanja Boško Đorđević i Dragana Marinković i učiteljica Danijela Pećanin. Na kraju takmičenja podeljene su medalje i diplome ekipama koje su osvojile prva tri mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…