All for Joomla All for Webmasters

RADOVI učenika

10 jul 2018
(0 glasova)

Doživela sam na izletu

            Kao i svake godine, pa i ove, sa društvom sam išla na izlet.

Ove godine odlučili smo se za Devojački bunar. I, mislim da je to bio dobar odabir. Bilo je puno aktivnosti za nas decu. Tamo sam se srela sa drugaricom koju nisam dugo videla. Tog dana sam imala vremena za igru i druženje. Oduševila me je i balerina na kojoj su se deca smenjivala, smejala se, vrištala, a poneka su i plakala. Poželela sam i ja da probam, ali ipak to je bio veliki izazov za mene. Činilo mi se da mi vreme prolazi mnogo brzo. Na čistom vazduhu uz muziku i roštilj, bilo mi je prelepo. Kada smo hteli da odmorimo, uz divne šumske  zvuke, uznemirio nas je jedan mali krpelj, kojeg smo se brzo rešili.                               Izlet koji baš pamtim! To je bio divan dan kada smo se svi okupili u prirodi na čistom vazduhu, uživali u igri i odmoru.

Teodora Jovanović 5/1

 

Najlepša je ljubav moja

            Život je pun osećanja, neka su lepa, a neka ne, ali kada ne bi postojala sve bi bilo prazno i gubilo bi smisao.

            Mnogo je ljudi kojima možemo da kažemo da ih volimo, ali malo je onih kojima to možemo reći iskreno iz dubine srca. Neke ljude volimo više, a neke manje. LJubav možemo osetiti prema porodici, prijateljima, simpatiji, ljubimcu. Važno je da kada neko nama kaže da nas voli, tu ljubav sačuvamo jer će nam nekada, možda, ta ljubav puno značiti. LJubav ne moramo osećati samo prema ljudima, već i prema predmetima ili zanimanjima. Nedavno, pre par meseci, počela sam da igram folklor. Nisam imala veliku želju da počnem da vežbam, ali ipak jesam. Kako su odmicali dani i nedelje sve sam više volela da odlazim na probe i učim nove korake. LJubav je nešto što se ne može opisati rečima, ponekad je ona jača od svega, ona upravlja i govori nam šta da radimo, iako znamo da to možda nije ispravno.

            Kada god pomislim na ljude koje volim, srećna sam, i znam da je neko uvek tu za mene.

Majda Starčev 6/1

 

U bajkama je sve moguće

            Kada neko pomene bajku obično pomislimo na priču za laku noć. Ali, šta uopšte bajka predstavlja?

            To se može posmatrati sa više strana. Kada bi detetu pročitali bajku, njemu bi to bilo prosto uživanje. Dete bi uvek iz bajke izvuklo neku pouku i to bi ga iz dana u dan činilo boljom osobom.

Ali zar svako od nas nema svoju bajku?

            Ima! I to kakvu! Naš život je naša bajka. Što svoj život učinimo lepšim, time naša bajka dobija novo ruho. Bajke obično imaju srećan kraj, ali svaki takav kraj označava srećan početak. Nekada to koliko će naša bajka biti srećna ili tužna, ne odlučujemo samo mi. Nekada sitnice preokrenu sve. Kada neku osobu pustimo da uđe u naš život, ona nije samo deo naše bajke, već i deo nas. I kada pogrešimo, moramo znati da i pogrešan korak, predstavlja korak napred. U životu će se svakom od nas dešavati da pogreši, ali se zato nikada nećemo dvaput spotaknuti o isti kamen. Kao što je u bajkama sve moguće, u životu je sve moguće. Često kada nešto zamišljamo, to obično ne bude tako, ali čovek uvek najviše razmišlja o onome što može da izgubi. Zato niko nikada neće moći da zamisli svoj dan, svoju nedelju, ni svoj život. Ono što život, ljubav i bajka dele je iznenađenje. Kada bi svako od nas unapred znao to iznenađenje, onda ne bi imao ko da bude naše Sunce, naš Mesec ni sve naše zvezde.

            Ulepšaj svoju bajku onako kako je zamišljaš, jer svaki život je bajka za sebe, a bajka se samo jednom piše.

Anđela Kalinović 7/1

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…