All for Joomla All for Webmasters

RIBOLOV: Tanevu taksidermsko priznanje u Austriji

10 maj 2018
(0 glasova)

Naš sugrađanin Dalibor Tanev, koji se bavi taksidermijom (prepariranjem), nedavno je učestvovao na evropskom taksidermskom šampionatu u gradu Salzburgu u Austriji.

 

Preparat koji je prijavio na takmičenje bila je riba bandar u prirodnom okruženju. U velikoj konkurenciji taksidermista iz čitavog sveta, u opštoj konkurenciji Dalibor je, sa svojim preparatom  osvojio drugo mesto osvojivši osamdeset poena od mogućih 100.  Tanev je povodom ove nagrade izjavio za SN:

 - Veliko mi je zadovoljstvo to što sam na ovom prestižnom takmičenju jedini prijavio rad preparirane ribe od svih majstora iz Srbije. Po preporuci prošlogodišnjeg prvaka sveta, rad bandara  prijavio sam u profesionalnoj kategoriji što se pokazalo kao dobra preporuka jer sam osvojio drugo mesto. Konkurencija je bila vrlo ozbiljna - od prepariranog polarnog medveda do rakuna i kućnih ljubimaca. Moram priznati da sam finansijski jedva uspeo da iznesem teret takmičenja, ali isplatilo se. Dobitnik sam sertifikata Evropske taksidermske asocijacije, a   dobio sam i “ruben“, što znači da sam sada priznati taksidermista u svetu. U Salzburgu sam upoznao ljude iz celog sveta koji su u mojoj branši a moja namera je da se za dve godine prijavim na svetsko taksidermsko prvenstvo u master kategoriji. Nadam se velikom uspehu, ali ovoga puta na svetskom nivou - kaže Tanev.

G.M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…