All for Joomla All for Webmasters

ODBOJKA: Borac ipak bez Superlige

10 maj 2018
(0 glasova)

Spuštena je zavesa na još jednu sezonu u Prvoj ligi za odbojkaše. Starčevački Borac šampionat je okončao na trećem mestu, iza novog superligaša iz Valjeva i drugoplasiranog Partizana iz Beograda, sa skorom od sedamnaest pobeda i pet poraza.

Rezultat za poštovanje, nema šta! Pored toga, Borac je jedini tim koji je uspeo da savlada šampiona, ekipu VA-014, i to oba puta!

            Duel između Valjevaca i Starčevaca odigran je u sredu, 28. marta, u Hali sportova na Strelištu. Bio je to pretposlednji meč u sezoni, a Borac je trijumfovao i više nego ubedljivo - 3:0, po setovima: 25:15, 25:16 i 25:17.

            U poslednjem kolu momci koje predvodi trener Dušan Jović gostovali su u Smederevu, gde su odmerili snage sa istoimenim domaćim timom. Iako nije imao rezultatski značaj, ovaj susret je bio veoma zanimljiv ii neizvestan do samog kraja. Borac, kao jedan od trinaest najboljih klubova u Srbiji, uspeo je da okonča sezonu na trijumfalan način: Smederevo - Borac 2:3, po setovima: 21:25, 25:17, 23:25, 25:22 i 15:17.

            Davor Milošević i njegovi saigrači vodili su dva puta u setovima, ali su do pobede bili bliži - Smederevci. Domaćin je u petom setu imao četiri meč-lopte, ali ni to mu nije bilo dovoljno za pobedu. Predvođeni Bojanom Poznićem, odbojkaši Borca su smogli snagu da načine veliki preokret i tako na najlepši način okončaju još jednu sezonu.

            Tim iz Starčeva igrao je u sastavu: Milan Zindović, Jovan Kovačić, Nemanja Miletić, Branko Đurić, Nenad Madić, Vladimir Luković, Davor Milošević, Aleksandar Gavrilov, Nikola Krstić, Bojan Poznić, Lazar Petković i Saša Rajković.  Kao i u nekoliko prethodnih sezona, Borcu je i ove godine malo nedostajalo pa da bude potpuno konkurentan za plasman u superligaško društvo. Ipak, za takav poduhvat potrebna je i veća podrška relevantnih subjekata u gradu.

  1. Živković (“Pančevac“)

            Za naš list, završni komentar sezone dao je i Dušan Jović, trener OK-a Borac:

            - Nešto slabiji start sezone nije nas demotivisao. Nastavili smo da radimo punom parom i to se videlo na terenu. Momci su na svakoj utakmici davali sve od sebe, čak i kada su zbog povreda nekih igrača morali da igraju na drugim pozicijama. Odlična atmosfera u timu nas je pratila tokom cele godine. Dizali smo formu i prvi deo sezone završili sa osam pobeda od čega smo sedam ostvarili u nizu protiv ekipa koje su u tom trenutku bile bolje plasirane od nas. Drugi deo sezone smo iskoristili da damo šansu novajlijama u ekipi, mladim igračima koji čine budućnost našeg kluba. Oni su imali sjajan odgovor i nastavili su tamo gde smo stali u jesenjem delu prvenstva. Kada se podvuče crta, na kraju sezone, i uzme u obzir da smo ove godine znatno podmladili sastav, veoma sam zadovoljan krajnjim ishodom i plasmanom na treću poziciju u prvenstvu - zaključuje Jović.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…