All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Startuje prvi tim Borca

10 maj 2018
(0 glasova)

KK Borac je održao satanak prvog tima i  izvršio  prozivku igrača pred start Letnje regionalne lige koja počinje 5. maja.

Za tim iz Starčeva igraće sledeći igrači: Milan Ilić, Jovan Ilić, Nenad Bojović, Marko Savanović, Danijel Savić, Nikola Turna, Marko Erdeljanac, Branko Jovanović, Aleksa Dostanić, Nikola Bekić, Miodrag Radojević  i Milan Banduka. Ekipu će sa klupe predvoditi Darko  Janićijević Šljiva i Marijan Marjanović Maki. Seniori su sa treninzima i priremom za ligu krenuli novembra prošle godine, a od pre mesec dana sa radom su krenuli na otvorenom terenu.

            Pioniri, deca 2003. i 2004. godište, završili su drugu uspešenu sezonu, osvojivši sedmo mesto u Vojvodini. Dana 9. aprila, u Starčevu je, na otvorenom terenu, odigrana prijateljska utakmica sa pančevačkim Kris-Krosom, koji je bio prvi na tabeli. Ova utakmica je poslužila kao uvertira pred četvrtfinale protiv ekipe iz Subotice. U ovoj utakmici Borac je bio kompletan i ovog puta nadigrao komšije iz Pančeva, te je na kraju slavio sa rezultatom 88:72. Starčevci su lepo odigrali u svim segmentima igre i zasluženo pobedili. Potom, 15. aprila, usledilo je putovanje u Žabalj gde se igrao završni turnir za pionire, a naša ekipa je igrala sa prošlogodišnjim osvajačem prvenstva Vojvodini - OKK-a Saprtak iz Subotice. Na ovoj uakmici trener Zoran Kokanović nije mogao da računa na dva standardna igrača zbog povrede i školskog takmičenja tako da je  ekipa bila dosta oslabljena. I pored toga Starčevci se nisu predavali a igrači su do poslednjeg atoma snage i ponosno nosili dres svog kluba. Sam početak utakmice bio je neizvestan a prvu četvrtinu Spartak rešava u svoju korist sa 11:22. Borac je u drugom periodu igre odigrao znatno bolje i uspevao da se približi na par koševa razlike, ali Subotičani nisu dopustili iznenađenje. Drugu četvrtinu dobijaju sa 17:23 tako da se na odmor otišlo sa 28:45 za Spartak. Naši mališani su uspeli još u trećoj četvrtini da održavaju rezultatski priključak, dok su imali snage, a onda se Spartak rezultatski odlepio i pobedio sa 96:46.

            Ovo je bila uspešna sezona za starčevački klub, a Borac je lepo prezentovao svoje mesto širom Vojvodine i bio rame uz rame sa najboljim ekipama. Utisak je da naši igrači nimalo nezaostaju sa košarkaškim znanjem, a s ponosom možemo da kažemo da je Starčevo mesto košarke.

            Najmlađi članovi kluba, deca 2006-2010. godište, 31.marta, ugostili  pančevački košarkaški klub  Tamiš. U lepoj utakmici naši mališani su pokazali sav svoj talenat i bili ubedljivo bolji od komšija i pobedili sa 98:22.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…