Odštampajte ovu stranicu

FUDBAL: Na startu prolećnog dela - polovično

07 april 2018
(0 glasova)

U prva dva kola prolećnog dela prvenstva, Borac je zabeležio pobedu na gostujućem terenu i poraz na Opštinskom stadionu

 

            U prvom kolu u nastavku sezone Borac je gostovao u Crepaji ekipi Vojvodine i zabeležio siguranu pobedu. Od samog starta utakmice gostujuća ekipa je napadala i imala inicijativu i tokom cele utakmice bila nadmoćnija. Na prvi pogodak  čekalo se do 25. minuta, kada je Bajić bio siguran sa nekoliko metara od gola i doveo goste u vođstvo. U samom finišu prvog poluvremena viđena je najlepša akcija na utakmici,  kada je po desnoj strani prošao Popović i idelano centrirao na drugu stativu gde se sam našao Stanisavljević i glavom šutrirao i pogodio  ugao gola domaćih i tako doveo Borac u vođstvo od 2:0, a igrao se 44 minut. U drugom poluvremenu - ista slika na terenu. Ekipa iz Starčeva je napadala i stvarala prilike  ali je iste i promašivala i to  preko Stanisavljevića, Đukića i Bajića, tako da se rezultat nije menjao do kraja utakmice. Treba napomenuti da Vojvodina ni jednom nije ozbiljnije pripretila golmanu Borca Trbojeviću.

            U drugom prolećnom kolu Borac je dočekao na svom terenu ekipu Dunava iz Banatske Palanke. Po veoma hladnom vremenu i teškom terenu za igru, domaća ekipa je doživela šokaantan poraz od ekipe koja se nalazi pri dnu tabele. Nije sve tako izgledalo na početku meča. Od samog starta utakmice,  Starčevci su napadali i bila nadmoćniji. Prvu priliku domaća ekipa propušta u šestom minutu kada je Bajić šutirao glavom a golman gostiju sprečio siguran pogodak. U desetom minutu Ćirković šutira sa nekih 20 metara ali gostujući golman i ovog puta sigurno interveniše. Promašila je domaća ekipa u prvih pola časa igre  još dve zrele prilike za pogodak. U 32. minutu, u svom kaznenom prostoru, golman gostiju ruši igrača Borca Đurđeva i sudija opravdano dosuđuje kazneni udarac za Borac, koji je veoma sigurno izveo Stanisavljević. U 35.  minutu domaći tim ostaje sa igračem manje kada je sudija iz igre isključio kapitena Borca Marka Ćirkovića zbog drugog žutog kartona. Na samom startu drugog poluvremena Dunav koristi igrača više i već u 48. minutu stiže do izjednačenja. Domaća ekipa iako brojčano slabija imala je veći posed lopte i više napada ka golu gostiju. Najbolju priliku u drugom poluvremenu za Borac propustio je Ivan Ćirić u 65. minutu, kada se našao sam pred protivničkim golmanom, iskosa sa desne strane,  ali je golman bio uspešniji. U 79. minutu Dunav  dolazi do vođstva od 2:1, posle greške u domaćoj odbrani. Dva minuta kasnije gosti postižu i treći pogodak za konačnih 3:1.

            Nakon ove dve utakmice Borac se i dalje nalazi na trećem mestu sa osvojenih 34 boda iz sedamnaest utakmica.

Petar Orešković

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…