Odštampajte ovu stranicu

KONJIČKI KLUB PONOVO AKTIVAN: Planira se fijakerijada

10 mart 2018
(0 glasova)

Sportsko veče, u organizaciji Konjičkog kluba “Starčevac“, priređeno je u nedelju, 28. januara, u Velikoj sali Doma kulture.

Ovoj, izuzetno zanimljivoj večeri, prisustvovalo je oko 130 gostiju, a cilj okupljanja bio je prikupljanje sredstava za organizovanje trkačkog kasačkog dana kao i organizovanje,  po prvi put u Starčevu - fijakerijade. Poznato je da u Starčevu već tri godine nema tradicionalnog trkačkog kasačkog dana na “Danima druženja“ zbog nedostatka novčanih sredstava, koje je većim delom donosila letina koja se gajila unutar trkačke staze na hipodromu, a koji je licitacijom pripao privatnom gazdinstvu.

            Goran Stamenković, predsednik konjičkog kluba “Starčevac“ ovom prilikom je rekao:

            - Došao je trenutak da se pomerimo sa mrtve tačke i preuzmemo stvar u svoje ruke. Zaista je sramota da posle toliko godina prekinemo tradiciju organizacije kasačkih trka. Primorani smo da se sami organizujemo nebi li došli do sredstava da ovog puta, pored trkačkog dana, organizujemo i defile ili fijakerijadu. Došli smo u situaciju da tražimo pomoć od građana a ovo je samo jedan u nizu od planiranih događaja. Već, 3. marta, u pomoć će nam priskočiti KUD “Neolit“ koji će organizovati celovečernji kocert a novac od prodaje ulaznica biće uplaćen na račun Konjičkog kluba. U planu je jedan rok koncert i još događaja o čemu će sugrađani biti blagovremeno obavešteni. Konkurisali smo na nekoliko mesta za dodelu sredstava, konkretno trenutno očekujemo odgovor od SOFKA. U nadi da ćemo prikupiti dovoljno sredstava, naknadno ćemo obavestiti javnost koji dan će se organizovati trke jer sada moramo da prihvatimo dan koji nam odredi Konjički savez Srbije. Zahvaljujem se svima koji su nam do sada pomogli u realizaciji planova i finansijski pomogli da budemo korak bliže do cilja, pozivamo sva udruženja koja na bilo koji način mogu da nam pomognu jer Starčevo zaslužuje da ima sve. Ovom prilikom dajemo podršku protestu planiranom za, 24. februar, u Beogradu, za održanje beogradskog hipodroma, najstarijeg sportskog objekta u Srbiji - rekao je Stamenković.

            Te večeri u goste starčevačkim konjušarima došli su   poštovaoci ovog sporta i ljubitelji sličnih zabava, a uz skromnu novčanu uplatu svi oni su imali neograničeno piće i hranu. Pored toga, organizovana je i tombola na kojoj je podeljeno 45 nagrada. Iste večeri organizovana je i humana akcija prikupljanja novčane pomoći za Miloša Stanisavljevića koji je imao tešku saobraćajnu nesreću na Malti.

G. Milošević

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…