Odštampajte ovu stranicu

KUD “Neolit“ spreman za novu sezonu

10 mart 2018
(0 glasova)

Posle novogodišnjih i božićnih praznika “Neolićani“ su nastavili sa radom .

Dogovoreno je puno nastpupa tako da se vredno radi u sali , uvežbavaju su tačke koje  će biti prikazane u narednom periodu. Dečiji ansambli imali su zajednički nastup sa pančevačkim “Abraševićem“, 20. februara, gde su na koncertu, koji je imao humantirani karakter,  prikupljali sredstva za lečenje male Lole Medenice, člana KUD-a “Abraševiić“. Naša deca predstavila su se publici sa tri tačke, folklorno zabavište izvelo je igre iz Starčeva, mlađi dečiji ansambl splet igara iz Srbija a stariji dečiji ansambl Igre iz Zaječara.

            Već 25. februara, najmlađe članove KUD-a “Neolit“  čeka još jedan nastup, ovog puta u Starčevu, povofom manifestacije “Slavski kolač“. Za 3. mart, zakazan je celovečernji koncert u Velikoj sali Doma Kulture. Ovog puta naši folkoraši su dogovorili saradnju sa Konjičkim klubom “Starčevac“, tako da će sav prihod od prodatih ulaznica biti usmeren Konjičkom klubu kao pomoć za organizaciju trkačkog dana na hipodromu u Starčevu. Ujedno će KUD “Neolit“  obeležiti sedmu godinu od osivanja Društva.

            Odmah sutradan, izvođački anasmbl gostovaće KUD-u “Abrašević“ iz Smederevske Palanke. Novu saradnju koja je dogovarana u proteklom periodu obeležiće zajedničkim koncertom, a za tu priliku, naši folkloraši su pripremili bogat program. “Neolićani“ su u fazi pregovara za letnje turneje a par destinacija je u ponudi. Za dečije ansamble se bira letovanje, dok se za izvođački ansambl ovoga puta gledaju međunarodni festivali folklora. Starčevački folkloraši pozivaju sve koji su zainteresovani da svrate i terminima proba (utorak i petak od 18 sati u Maloj sali Doma Kulture) i pridruže se radu KUD-a.

P.A.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…