All for Joomla All for Webmasters

DECA IZ KOMŠILUKA

10 mart 2018
(0 glasova)

Teodora Jović je učenica osmog razreda Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić“. Od početka školovanja odličan je učenik i aktivno učestvuje u svim školskim aktivnostima. Folklor igra za prvi i drugi ansambl KUD-a “Neolit“, a od svoje jedanaeste godine priključila se Odredu izviđača “Nadel“.

Teodora aktivno učestvuje u svim školskim priredbama. U poslednje   vreme, u skladu sa svojim talentom, uglavnom kao vokalni solista. Osnovnu školu završiće kao vukovac, a učestvovala je na nekoliko školskih takmičenja iz geografije i srpskog jezika i književnosti. Iako, kako kaže, nije ostvarila neke bitnije rezultate, za nju je to bilo pozitivno iskustvo.

            Folklor igra od jedanaeste godine, a redovnim trudom i radom dospela je do prvog ansambla tako da sada igra i za drugi i za prvi ansambl našeg kulturno-umetničkog društva. Folklor  voli zbog negovanja tradicije ali i zbog druženja. Mnoge generacije Starčevaca kroz folklor su stekle neraskidiva prijateljstva pa čak i porodice i zato želi da bude deo jedne takve priče.

            Od nedavno je  završila višu izviđačku školu u mestu Krupac kod Bele Palanke gde je stekla zvanje izviđačkog vodnika. Izviđače je, takođe, zavolela zbog druženja. Veliki je ljubitelj prirode a kroz rad u izviđačima naučila je mnoge korisne stvari koje joj mogu koristiti u životu a, kako kaže, nije na drugom mestu mogla da ih nauči. Dobila je  vod koji broji jedanaestoro  dece među kojima ima i njenih  vršnjaka.

            Na kraju, poručuje   vršnjacima da uvek budu optimisti i da pozitivno razmišljaju. Da se trude u svemu što rade a na kraju će se pojaviti i rezultati. “Zaposlite sebe obavezama, jednom kada se disciplinujete,   kasnije je sve lako“ - Teodorina je poruka vršnjacima ali i svim Starčevcima..

G. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…