Odštampajte ovu stranicu

Razgovor s povodom: NIKOLA MINIĆ - Fudbal se voli

11 februar 2018
(0 glasova)

Naš sagovornik je mladi fudbaler Borca Nikola Minić, rođen 2000. godine. Igra na poziciji centarhalfa (štoper).

Na početku, zašto fudbal?

- Kao klinci često smo igrali fudbal u ulici, toliko da ni trava nije stigla da poraste zbog nas. Aktuelno je bilo Svetsko prventvo 2006. godine koga sam sa uživanjem odgledao. Nakon toga zaljubio sam se u ovu igru. Najviše me je privuklo to što teren zauzima velik prostor koji pruža slobodu igre. Fudbal je takav sport da može svugde da se igra. Potreban je samo ravan teren i lopta, tako da svaka ulica može biti igralište.

Igra li se fudbal i dalje na ulicama?

- Ne kao pre. Sada se mnogo više okuplja oko terena za mini-pič. Tamo gotovo uvek nekog ima.

Tvoj prvi fudbalski uspeh?

- Sećam se uspeha iz mlađih selekcija u Ligi 7, gde se igra po nešto drugačijim pravilima. Aut se izvodi nogom. Kao dete bio sam veoma visok, tako da kada se izvodi aut jednostavno su mi nabacivali loptu koju sam ja prosleđivao u gol. Posebno pamtim utakmicu protiv Radničkog iz Kovina. Gubili smo 4:1, a pobedili smo ih sa 6:4. Tada sam ovom taktikom dao tri gola za redom, što je preokrenulo rezultat.

Koliko si zadovoljan dosadašnjom karijerom?

- Mogu biti vrlo zadovoljan. Fudbal treniram osam godina i prošao sam sve selekcije. Već sa 15 godina obavio sam pripreme za prvi tim u trajanju od par meseci. Čim sam napunio 16 godina,  debitovao sam. Prva utakmica u kojoj sam bio u startnih 11, bila je protiv ekipe iz Vladimirovca. Potigli smo pet golova a ja sam odigrao celu utakmicu. Od tada redovno sam u prvom sastavu. Takođe, lično sam veoma ponosan na utakmicu koju smo odigrali protiv prvog tima beogradske Crvene zvezde.

Šta je doprinelo tvom uspehu?

- To da me je kroz fubal vodio isti trener, od mlađih selekcija pa do prvog tima. To je Miljan Blazović. Uvek me je podsticao i stavljao da igram sa selekcijama starijim od svoje. Zaslužan je i što sada igram za prvi tim, pa mu se ovom prilikom veoma zahvaljujem.

Kako je u klubu?

- Klub je trenutno u petoj ligi. To je jedna liga ispod one u kojoj bi želeli da budemo. Trenutno smo na trećem mestu i nadamo se da ćemo se vratiti u zonsku ligu. Potrebno je da na domaćem terenu pobedimo prvoplasiranu ekipu.

Kakvi su uslovi za treninge u Borcu?

- Uslovi su izuzetni. Imamo najbolji teren i infrastrukturu u južnom Banatu. Pariramo Dinamovom stadionu. Imamo sve uslove da pripreme obavljamo u Starčevu. Svlačionice su veoma dobre i uredne, najbolje u ligi. Po dolasku na trening čeka nas oprema uredno složena i ispeglana. Tu su čak i rezervne kopačke ako nekom zatreba.

Treninzi po lošem vremenu?

- Uh! Prošle pripreme počeli smo po ledu, trčanjem svaki dan preko šest  kilometara. Fudbal se igra u gotovo svim uslovima. Najlepše je svakako kada je vreme lepo, ali i po snegu i kiši ima neku svoju draž. Tu nema posebne pripreme, jednostavno se isprljamo ako tako mora (smeh). Bitno je biti dobrog zdravlja.

Vodiš li računa o ishrani?

- Ništa posebno... Izbegavam da pijem energetska pića i alkohol jer je dokazano da su štetni. Gledam da vodim umeren život bez štetnih navika.

Planovi?

- Planiram kratkoročno. Svi se sada zalažemo da uđemo u zonsku ligu, pa posle videćemo. Za sada uživam u igri.

Marko Ivošević

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…