Odštampajte ovu stranicu

RIBOLOV: Bistra godina za nama

11 februar 2018
(0 glasova)

Udruženje sportskih ribolovaca “Nadel“ iz Starčeva, krajem prošle godine izvelo je završne radove na Valjari postavljanjem igrališta za decu, kanti za otpad, kućice za ptice, “hotela“ za insekte i table sa obaveštenjem o lokaciji na srpskom i engleskom jeziku za prolaznike, namernike i bicikliste koji ovuda prolaze trasom staze Euro velo 6.

Ovaj projekat,  u iznosu od 140.500 dinara, finansirao je Grad Pančevo a za njegovu izvedbu potrudili su se  članovi “Nadela“, koji i u 2018.  godii planiraju saradnju sa lokalnom samoupravom,  preduzećem “Tamiš-Dunav“ i “Vojvodina vodama“ kako bi se  poribio deo koji se sređuje i naprave platforme za invalide za lakši prilaz mestu za pecanje

            -  Udruženje sportskih ribolovaca “Nadel“ 2017. godinu završilo je uspešno, u smislu ostvarivanja zadatih ciljeva. Održali smo takmičenje u kuvanju riblje čorbe, nadmetanje u pecanju za decu, realizovali smo projekat uređenja Valjare, održali na desetine radnih akcija - ističe Dalibor Tanev, prvi čovek starčevačkih ribolovaca.

            Dodaje da su planovi za ovu godinu: pisanje projekta na pokrajinskom nivou za postavljanje ograde oko dela Valjare, instalacija pontona za pecanje gde će biti i platforma za invalide, uređenje priobalja i postavka još jednog letnjikovca.

            -  Na drugoj strani od Valjare, do Belog brega, izgradićemo mostić sa jedne na drugu obalu gde će deca i prolaznici moći da dođu i hrane razne vrste ptica - otkriva nam Tanev i zaključuje: -  čuvajte Nadel i Starčevo od stvaranja divljih deponija i smetlišta, zaštitimo zajedno naše životno okruženje.

P. Andrejić

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…