All for Joomla All for Webmasters

IZVIĐAŠTVO: Maskenbal žur za početak godine

11 februar 2018
(0 glasova)

Kao prva veća aktivnost u 2018. godini, već 10. januara, organizovan je maskenbal čete “Sove“.

Maskenbal je prvi put potpuno samostalno organizovan od strane Emilije Varge i Tijane Miladinović. Odziv učesnika nije bio na očekivanom nivou, jer je veći deo skauta. zbog raspusta, bio van našeg mesta. Međutim, za dvadesetak učesnika to nije bila prepreka za kreiranje još jedne zanimljive večeri. Organizatorke su pripremile niz zanimljivih igrica, a najinteresantnija bila je igra “voćna salata“, gde je i nagrada bila upravo to, i to za svakog učesnika.

            Pred kraj večeri organizovan je i mini kviz u kom je pobedila ekipa “Panteri“. Zbog konstatnih aktivnosti, sami kostimi bili su u drugom planu iako su se pojedinci veoma potrudili. Treće mesto osvojila je Anja Veličković u kostimu “slikarke“, drugo mesto pripalo je Milici Stojanović u kostimu “Mini Maus“, a organizatorke su prvo mesto dodelile maskenbal-veteranima Marku i Jeleni u kostimima “štrebera 70-tih“ i “rakuna“. Nagrade su učesnici odmah podelili međusobno sa drugima.

            Tri dana kasnije zakazana je žurka  pančevačke čete “Nadela“, kojoj su se priključili i poletarci iz Starčeva. Tema ove žurke bila je “Knjiga o džungli“. Svi učesnici imali su zadatak da pročitaju navedenu knjigu i odaberu neki lik iz nje u koga će se maskirati. Dečak Mogli, devojčica Šanti, lovac Buldeo, crni panter - Bagira, Medved - Balu, tigar - Šir Kan, vučica - Akela, majmun - Kralj Lui, zmija - Ka, ali i neke druge životinje ove bajke, šetali su holom Osnovne škole “Mika Antić“ gde se maskenbal održavao. Uslov za ulazak na žurku je bio - isključivo ručno pravljene maske, a 35 učesnika opravdalo je ovaj zadatak. Kao najbolje maske proglašeni su  “Zmija Ka“ u koju se “uvukao“ Sergej Marić i maska “Strašnog vuka“, koju je nosio Vuk Stoilković. Malo stariji skauti su za temu imali roman “Robinson Kruso“ koji takođe asocira na divljinu. NJihove maske nisu bile takmičarskog karaktera. Družinu iz džungle i sa pustog ostrva posetila je i ekipa Radio televizije Srbije koja je i snimila prilog o maskenbalu, i uopšte o Odredu i emitovala ga u jutarnjem programu. Celokupna zabava takođe je bila protkana sa različitim igricama pa su se svi učesnici zaista lepo zabavljali.

Marko Ivošević

Kroki vesti

 Starčevački izviđači tradicionalno u ovo doba godine pripremaju se za učešće na takmičenju “Svetosavski susreti - izviđači pevaju“, koje će se održati u Beogradu, 17. februara.

 OI “Nadel“ se zahvaljuje Aleksandru Tričkoviću i tapetarsko-krojačkoj radnji “Trive“ na učinjenoj usluzi kao pomoć u radu Odreda.

 Članici našeg odreda Jeleni Košarić, sada već po tradiciji, ukazana je čast da predstavlja Savez izviđača Srbije na Godišnjoj skupštini Krovne organizacije mladih Srbije. Zasedanje je bilo u Vršcu, od 19. do. 21 januara.

 Delegacija OI “Nadel“ učestvovaće na godišnjoj skupštini Saveza izviđača Vojvodine, koja se održava u Sremskoj Mitrovici, 28. januara.

 Predstavnice Odreda - Teodora Jović, Emilija Varga i Aleksandra Kostić pohađaće napredni kurs za vodnike koji se održava u Izviđačkom centru u Krupcu, kod Bele Palanke, u organizaciji Saveza izviđača Srbije, od 3. do 9. februara. Na istom tečaju, kao član Štaba, učestvoveće i načelnik Odreda Marko Ivošević.

 Starčevački brđani pripremaju se za učešće na neformalnim susretima brđana regiona koji će se ove godine održati krajem februara u Trebinju. Prošlogodišnji susreti su održani hrvatskom primorju.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…