All for Joomla All for Webmasters

DECA IZ KOMŠILUKA

11 februar 2018
(0 glasova)

Bogdan Stamenković je učenik osmog razreda  škole “Vuk Stefanović Karadžić“.

Već četiri godine aktivno trenira košarku, a u poslednjih godinu dana ovaj sport trenira u KK-u “Mladost“ iz Omoljice. Učestvovao je u više košarkaških kampova, trenutno je na dobrom putu da izgradi košarkašku karijeru što mu je, kako kaže, zacrtani cilj.

Kaže da je veliki ljubitelj sporta i da odrasta u porodici u kojoj se uvek posebna pažnja posvećivala sportu - deda Rade je sportista, kao i otac Saša, Stric Goran  se, takođe, bavi sportom, tako da je i on krenuo njihovim stopama. Oprobao se u nekoliko sportova ali je zavoleo košarku i u potpunosti joj se posvetio. Pronašao je  sebe u tom sportu a već su se nanizali neki uspesi, medalje, a nekoliko puta je učestvovao u košarkaškim kampovima gde je ostvario dobre rezultate.

Počeo je u Košarkaškom klubu Borac  iz Starčeva ali je trenutno u Omoljici, kako bi trenirao sa svojom generacijom jer u Starčevu se tim koji odgovara mom uzrastu ugasio. Brzo se  se prilagodio novoj sredini, stekao nove drugare a što se rada na treninzima tiče - sve zavisi od ozbiljnosti onog ko trenira neki sport. Priznaje da se u KK-u “Mladost“  ozbiljno radi. Disciplina je na nivou, Bogdan redovno trenira i nema nikakve zamerke ni na trenera ni na atmosferu u klubu. Verovatno će se, kako kaže, vratiti u  Borac kada se steknu uslovi za to, što se njegovog uzrasta tiče.

Da li ima neke uzore? Obožava starije generacije košarkaša kao što su bili DŽordan, Ajverson… Što se sadašnje generacije tiče, uzor mu je Rasel Resbruk i, svakako,  srpski igrači u NBA ligi, kao što je njegov imenjak Bogdan Bogdanović, zatim Jokić, Teodosić...

Ima jaku želju da nastavi da napreduje u košarci kako bi dospeo do nekog većeg kluba, pa da nastavi karijeru u nekim većim takmičenjima. Otom-potom, za sada je najbitnije da je pronašao sebe u sportu koji voli i kome se skroz posvetio. Rezultati, sigurno, neće izostati.

G. Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…