All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Nastupio je januar 2018. godine, kako je to u svetu već uobičajeno da je ovo mesec slavlja.

Bogdan Stamenković je učenik osmog razreda  škole “Vuk Stefanović Karadžić“.

Tokom protekle godine, Udruženje građana “Stari Ras“ radilo je na poboljšanju aktivnosti društva, stoga je ispratilo mnoga dešavanja, a neke je samostalno organizovalo.

Iz matičnih knjiga (decembar 2017. i januar 2018.)

Kao prva veća aktivnost u 2018. godini, već 10. januara, organizovan je maskenbal čete “Sove“.

Prošli su praznici i sa njima kolektivno slavlje, preterano uživanje u hrani, bacanje petardi...

Prođoše silni praznici & slave... Družilo se, veselilo, što ne reći - jelo i pilo. Ma, šta jelo, pilo - krkalo i šenlučilo za sve pare. A, para krajem januara uvek baš ponestane; ne bude ih ni za lek. I to kad je medicina najpotrebnija - kad poskaču pritisci, šećeri i razni holesteroli... I onda - kuku doktore!

ODRŽAVANJE javne rasvete u Starčevu vrši se periodično. Iako je to posao koji je u nadležnosti Grada, Mesna zajednica se veoma trudi da stanje javne rasvete u naselju bude na najvišem nivou.

ZONA 30 je deonica na glavnom putu na koju će vozači sada morati još više da obrate pažnju.

Nije teško razvaliti drvena vrata na tezgi. Dovoljno je imati koeficijent inteligencije ravan broju cipela i nešto malo snage.

Sredinom januara, na inicijativu udruženja “Vinčanski neolit“ a u organizaciji Mesne zajednice Starčevo, u Gradskoj kući u Pančevu održan je sastanak sa Nemanjom Rotarom, gradskim većnikom za kulturu, povodom obeležavanja 110 godina od početka istraživanja neolitskih kultura u Vinči i Starčevu.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta i Mesne zajednice Starčevo sprovedena je u petak, 12. januara.

Vredni radnici JKP-a “Starčevac“ iskoristili su lepo vreme početkom meseca pa su očistili smetlište koje se formiralo uz glavni put ka Pančevu u delu između otkupne stanice sekundarnih sirovina i nekadašnje kafane “Orač“.

Na pravoslavni Božić i sutradan, 7. i 8. januara, u našem mestu zabeleženo je povećano zagađenje vazduha.

Prva sednica Skupštine Mesne  zajednice Starčevo u 2018. godini održana je 17. januara. Prisutni na sednici bili su: Aca Dimitrić, Petar Andrejić, Dalibor Adamov, Goran Stojanović, Zorica Kalićanin, Miroslav Kužet, Brankica Dragojerac, Jova Bajer, Mićo Jakovljević, Željka Nedić, Radovan Stanković i Anton Deninger, kao članovi Skupštine, zatim predsednik i zamenik predsednika Izvršnog odbora   Vesna Radosavljević i Željko Terzić, gradski odbornik Vitomir Filipović, direktor JKP-a “Starčevac“ Milan Bačujkov i zapisničar Predrag Stanković.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…