All for Joomla All for Webmasters

ODBOJKA: Borac u seriji pobeda

07 januar 2018
(0 glasova)

U nastavku prvoligaške sezone ekipa iz Starčeva je, najpre, u sedmom kolu kao gost savladala tim Jagodine (3:1), a potom, u osmom kolu, kao domaćin tim iz Kosovske Mitrovice (3:0).

Zatim je Borac u naredna dva kola ponovo trijumfovao u gostima i to protiv Napretka 037,  sa maksimalnim rezultatom, a zatim i u meču u Valjevu, kojeg je tim iz Starčeva savladao sa 3:1.

            Ekipa VA 014 Gorenje je u meč protiv Borca ušla sa liderske pozicije. Međutim, Davor Milošević i njegovi saigrači naneli su prvi poraz lideru prvenstva i to na njihovom terenu (po setovima: 23:25; 25:17; 21:25 i 22:25). Iako su u ovom meču Starčevci bili oslabljeni, bez povređenog Bojana Poznića, momci koje predvodi trener Dušan Jović, nisu se uplašili atmosfere u valjevskoj dvorani ali ni velikog rivala. Ostavili su srce na terenu i vratili se u trku za viši rang. Igrala se vrhunska odbojka a Valjevci nisu imali rešenja za razigranu igru Borca, a naročito za njegov udarni trio Saša Rajković - Nemanja Dukuć - Milan Zindović. Domaći igrači uspeli su da se trgnu, da uzvrate i izjednače na 1:1, ali to je bilo sve što su im starčevački “borci“ dozvolili. Zajednički, složno, kao pravi jedinstveni tim, Starčevci su u trećem i četvrtom setu nadvisili opasnog rivala i naneli mu prvi poraz u sezoni.

            - Utakmicu je krasila fantastična borba. Obe ekipe su igrale izuzetno dobro. Čestitam igračima jer su uložili dodatni napor nadomestili odsutnost Poznića i stigli do velikog trijumfa. Bio je to pravi derbi, po igri iznad kvaliteta Prve lige. Idemo dalje, očekujem da u naredni mečevima krenemo u borbu za drugo mesto koje vodi u baraž doigravanje za Superligu - istakao je Dušan Jović, trener Odbojkaškog kluba iz Starčeva.

            U prošlu subotu je Borac odigrao poslednji ovogodišnji meč u kome je, kao domaćin, savladao ekipu Smederovo Carina sa 3:1 (25:23; 22:25; 30;28; 25;22) i tako potvrdio treće mesto na tabeli Prve lige.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…