Odštampajte ovu stranicu

KOŠARKA: Pioniri u plej-ofu KLV-a

07 januar 2018
(0 glasova)

Pioniri Borca plasirali su se u plej-of prvenstva Vojvodine osvojivši treće mesto u grupi i tako ponovili prošlogodišnji uspeh kada su igrali polufinalni turnir

Evo i rezultati poslednjih nekoliko utakmica:

            Dana 26. novembra,  Borac je gostovao ekipi KK-a  Jadrak u Golubincima. Na ovoj utakmici Starčevci su imali problema sa izostankom par igrača zbog prehlade te su na put krenuli sa osmoricom, od kojih su tri igrača mlađa tri godine. Međutim, i pored navedenih problema, Borac je išao na pobedu, što na kraju pokazuje i rezultat, Iako je domaćin slavio sa rezultatom  68:62, Starčevci su dobro igrali u ovoj utakmici a u većem delu susreta su i vodili, čak je bilo i 20 poena prednosti za Borac. Međutim,  domaćin se pri samom kraju meča bolje snašao i zasluženo pobedio.

            Potom, 3. decembra, u Starčevu se odigrao derbi vrha tabele. Ugošćena je ekipa KK-a Omladinac iz Novih Banovaca. Početak utakmice opravdao je epitet derbija, tako da se vodila borba sa obe strane i ni jedna ekipa nije popuštala. Rezultat prve četvrtine bio je 14:14, druga četvrtina je takođe bila neizvesna a viđeno je i par lepih poteza u kontranapadu. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 37:32  u korist gostiju iz Novih  Banovaca. U nastavku utakmice, bolju igru, za nijansu, pokazala je gostujuća ekipa, koja treći period dobija sa 25:23. Zahvaljujući odličnom procentu šuta za tri poena,  KK Omladinac pobeđuje sa 86:65.

            Naredna utakmica odigrana je nakon dva dana,  opet pred domaćom publikom, ovoga puta sa ekipom KK-a   Radnički iz Kovina. Ova utakmica Starčevcima je poslužila da se razigraju svi igrači koji su imali manju minutažu. Tako je i bilo, te je Borac od samog starta krenuo sa presingom preko celog terena i ostvario zavidnu prednost koju je održavao do samog kraja, pobedivši sa 75:65 (po četvrtinama: 24:13; 20:7; 14:26 i 15:17). Na ovoj utakmici bilo je nekoliko veoma lepih poteza za publiku.

            Poslednju utakmicu u grupi Borac je odigrao u Pančevu, protiv  KK-a Kris-Krosa, koji je do tada bio bez poraza. Tako je i ostalo jer su  naši momci poraženi sa 105:63.

            Nastavak takmičenja, kako smo naveli, sledi u plej-of-u koji startuje 27. januara.  Borac će ugostiti ekipe iz Novog Bečeja, Lazareva i Banatska Karađorđeva, a isto tako će gostovati ovim ekipama i, nadamo se, pokazati kvalitetnu igru.

            Mlađi pioniri, deca rođena 2005-2007. godine, ligu su završili na petom mestu. Iako su bili pretposlednji,  dobro su igrali i borili se s obzirom da su bili najmađa ekipa na takmičenju.

            Evo i kako su odigrali poslednje dve utakmice: dana 26. novembra, u Starčevu je ugošćen pančevački KK Tamiš, a Borac je uspeo da pruži otpor samo u prvom poluvremenu tako da su gosti kući otišli sa pobedom od 61:36. Potom, 2. decembra,  Borac je gostovao ekipi KK-a  Virtus Basket. Ova utakmica  bila je rezultatski neizvesna i sa malo koševa (po četvrtinama: 9:7, 10:8, 4:2, 6:3), a  domaćin je pobedio sa 29:20.

            KK Borac se, 17. decembra, sa tri igrača predstavljao na regaionalnom treningu južnog Banata za decu 2004. godište. Učestvovali su: Danilo Radosavljević, Aleksa Živanović i Aleksandar Milanovović.

Zoran Kokanović

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…