Odštampajte ovu stranicu

“Neolit“ korakom tradicije

07 januar 2018
(0 glasova)

KUD “Neolit“ je po drugi put organizovao koncert pod nazivom “Korakom tradicije“.

Prvi koncert održan je prošle godine u ovo vreme povodom obeležavanja petogodišnjeg jubileja KUD-a, a tom prilikom gostovali su KUD “Branko Cvetković“ iz Beograda i ANIP “Vila“ iz Novog Sada. Ove godine, gosti su bili AKUD “Branko Krsmanović“ iz Beograda i GKUD “Laza Nančić“ iz Vršca. Ovi koncerti održani su udvorani Centra za kulturu u Pančevu.

            - Cilj održavanja ovakvih koncerata je da pančevačka publika vidi najveće ansamble Srbije. Želimo da “Korakom tradicije“ danas-sutra postane i festival i da pokažemo da,  iako je KUD “Neolit“ iz male sredine, može ponosno da se nosi i sa velikim ansamblima - kaže za naš list Uroš Ban, prvi čovek starčevačkih folkloraša.

            Koncert je protekao odlično. Na najvišem nivou bila je i organizacija članova KUD-a “Neolit“ i tehničkog osoblja Centra za kulturu, karte su raprodate a publika je mogla da vidi igre iz svih delova Srbije. Aplauzom su propraćena sva tri ansambla a igre iz Ponišavlja i Vranjanska svita su tražene na bis. Nakon koncerta, za sva tri ansambla je organizovano druženje u Velikoj sali Doma kulture u Starčevu, a posle dodele zahvalnica, nastavljeno je druženje, čak se kolo zaigralo u centru Starčeva.

Petar Andrejić

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…