All for Joomla All for Webmasters

“Neolit“ korakom tradicije

07 januar 2018
(0 glasova)

KUD “Neolit“ je po drugi put organizovao koncert pod nazivom “Korakom tradicije“.

Prvi koncert održan je prošle godine u ovo vreme povodom obeležavanja petogodišnjeg jubileja KUD-a, a tom prilikom gostovali su KUD “Branko Cvetković“ iz Beograda i ANIP “Vila“ iz Novog Sada. Ove godine, gosti su bili AKUD “Branko Krsmanović“ iz Beograda i GKUD “Laza Nančić“ iz Vršca. Ovi koncerti održani su udvorani Centra za kulturu u Pančevu.

            - Cilj održavanja ovakvih koncerata je da pančevačka publika vidi najveće ansamble Srbije. Želimo da “Korakom tradicije“ danas-sutra postane i festival i da pokažemo da,  iako je KUD “Neolit“ iz male sredine, može ponosno da se nosi i sa velikim ansamblima - kaže za naš list Uroš Ban, prvi čovek starčevačkih folkloraša.

            Koncert je protekao odlično. Na najvišem nivou bila je i organizacija članova KUD-a “Neolit“ i tehničkog osoblja Centra za kulturu, karte su raprodate a publika je mogla da vidi igre iz svih delova Srbije. Aplauzom su propraćena sva tri ansambla a igre iz Ponišavlja i Vranjanska svita su tražene na bis. Nakon koncerta, za sva tri ansambla je organizovano druženje u Velikoj sali Doma kulture u Starčevu, a posle dodele zahvalnica, nastavljeno je druženje, čak se kolo zaigralo u centru Starčeva.

Petar Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…