Odštampajte ovu stranicu

KKK: Zanimljiva radionica "Zasvirajmo gajde"

07 januar 2018
(0 glasova)

Radionica sviranja na gajdama, u organizaciji KKK-a i Doma kulture, održana je dva dana - u subotu i nedelju, 2. i 3. decembra, u Kreativnom kulturnom klubu.

Radionicu su vodili članovi Srpskog etnomuzikološkog društva, dok je projekat podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

            Radionice sviranja na gajdama obuhvatile su praktične i teorijske aspekte izvođenja na ovom instrumentu, njegovu funkcionalnost u istorijskom sledu i upotrebu u privatnim i javnim prostorima. Realizatori radionice su bili dr Mirjana Zakić, etnomuzikolog, predsednik SED-a i rukovodilac radionice sa svojim kolegom dr muz. um. Milošem Nikolićem, profesorom kavale u MŠ “Mokranjac“ u Beogradu, kavalistom, gajdašem, klarinetistom i voditeljem radionice. Zahvaljujući dobroj saradnji u svim aspektima, dr Miloš Nikolić je zainteresovan za radionicu kavala u istom prostoru o čemu će meštani Starčeva biti blagovremeno obavešteni.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…