All for Joomla All for Webmasters

KKK: Zanimljiva radionica "Zasvirajmo gajde"

07 januar 2018
(0 glasova)

Radionica sviranja na gajdama, u organizaciji KKK-a i Doma kulture, održana je dva dana - u subotu i nedelju, 2. i 3. decembra, u Kreativnom kulturnom klubu.

Radionicu su vodili članovi Srpskog etnomuzikološkog društva, dok je projekat podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

            Radionice sviranja na gajdama obuhvatile su praktične i teorijske aspekte izvođenja na ovom instrumentu, njegovu funkcionalnost u istorijskom sledu i upotrebu u privatnim i javnim prostorima. Realizatori radionice su bili dr Mirjana Zakić, etnomuzikolog, predsednik SED-a i rukovodilac radionice sa svojim kolegom dr muz. um. Milošem Nikolićem, profesorom kavale u MŠ “Mokranjac“ u Beogradu, kavalistom, gajdašem, klarinetistom i voditeljem radionice. Zahvaljujući dobroj saradnji u svim aspektima, dr Miloš Nikolić je zainteresovan za radionicu kavala u istom prostoru o čemu će meštani Starčeva biti blagovremeno obavešteni.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…