All for Joomla All for Webmasters

KULTURA

Jedna od kratkih grana Rajkovića je ona od Ivana (1884-?), sina Ivana i Katarine rođ. Šulaja, koji se ženi Katarinom (1884-1913.) rođ. Orešković.

I eto, ostavismo još jednu godinu za nama. A bila je tako obećavajuća... Kao, uostalom, i mnoge protekle!? Al’, ne berite brige, biće ih još, jer ih je, kako neki kažu, k’o kobasica. A pored tih špecija, ovih dana može se naći još sijaset toga lepog na sve popularnijim etno-bazarima...

Tvoje ime ovih dana često čujem. Tebe se svi sete okvirno mesec dana pre Nove Godine, uglavnom zato što im nešto treba. Kada sam bila mala, svake godine sam ti pisala pismo.

Monografija “Sokolski pokret u Pančevu“ predstavljena u Kreativnom kulturnom klubu u sredu, 13. decembra.

Radionica sviranja na gajdama, u organizaciji KKK-a i Doma kulture, održana je dva dana - u subotu i nedelju, 2. i 3. decembra, u Kreativnom kulturnom klubu.

Poslednja ovosezonska postavka u Galeriji “Boem“, otvorena je u četvrtak, 7. decembra, izložbom slika  čiji je autor Đura Putnik.

Dvanaesti po redu meunarodni festival akustične gitare “Gašini akordi“, priređen u Kreativnom kulturnom klubu, počeo u petak, 8. decembra, kada je na revijalnoj večeri upriličen kvalitetan i raznovrstan program.

KUD “Neolit“ je po drugi put organizovao koncert pod nazivom “Korakom tradicije“.

Članovi Kulturno-umetničkog društva “Neolit“ ugostili su polovinom decembra KUD “Foča“ iz istoimenog grada u Republici Srpskoj.

Činjenica je da se tek nakon oslobođenja Jugoslavije u Drugom svetskom ratu i dolaska komunista na vlast počelo ozbiljno raditi na emancipaciji žena.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…