All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ ŠKOLE

07 januar 2018
(0 glasova)

Kulinarske veštine

Povodom predstojećih slava, učiteljica LJiljana Velinov iz produženog boravka “Zvezdice“, svojom radionicom učenicima je približila čari kuhinje.

Deca su vrlo hrabro, samouvereno i veoma maštovito mesila kolačiće. Pokazali su veliku sposobnost u savladavanju svih zahtevnijih pokreta. Čak, ni bele ručice nisu bile problem! Brašno, tj. pravljenje kolača je bio odličan povod za zabavu. Naši mali pekari svakako su uživali u ukusnim kolačima koji su sami pripremili.

Crveni krst

Dana 22. novembra, Jasminka Ristić, saradnica Crvenog krsta, Nada Rakidžić, socijalni radnik u Domu starih i volonter Jasmina Stanković, održale su radionicu sa učenicima sedmih i osmih razreda pod nazivom “Solidarnost među generacijama“, a sve u cilju kvalitetnijeg života starih, vraćanje poštovanja i onoga što je izgubljeno.

Orijentiring

Takmičenje u orijentiringu održano je, 23. novembra, u Narodnoj bašti u Pančevu. Glavni akcenat događaja stavljen je na školsku decu a najveći razlog za to je povezanost orijentiringa sa mnogim školskim predmetima (fizičko vaspitanje, geografija, likovna kultura, informatika, matematika, biologija, svet oko nas...) kao i to koliko je sve to važno za razvoj  sporta. Rezultat ovogodišnjeg orijentiringa za našu školu je uspešan. Učenik Branislav Nikić, 8/1, osvojio je prvo, a Emilija Varga, 8/1, treće mesto.

Obuka plivanja

Zahvaljujući akciji Sportskog saveza “Ja plivam , a ti?” naši učenici, kad krenu u drugi razred, imaju mogućnost da besplatno pohađaju školu plivanja.

Tako i ovogodišnji učenici - u trajanju od 30. oktobra do 24. novembra, imali su obuku plivanja koja je bila uspešna. Svi su postali plivači o čemu svedoče diplome i bedževi.

Sajam sporta u gradu sporta

Pančevački sportski savez organizovao je, 29. novembra, u Hali sportova “Strelište“ prezentaciju sporta pod sloganom “Sajam sporta u gradu sporta“. Sajam sporta imao je za cilj prezentaciju 30 sportskih disciplina. Naši najmlađi sugrađani imali su priliku da prisustvuju demonstracijama borilačkih sportova, sportova sa loptom, streljačkim veštinama a mogli su i da se oprobaju u kajak-kanu ergonometrima, ronilačkoj opremi, opremi za američki fudbal kao i mnogim drugim sportskim disciplinama koje su primenjene njihovom uzrastu. Mogli su i da se posavetuju sa doktorima iz Dispanzera za sport i medicinu sporta.

Humanost

U cilju probuđivanja svesti, promovisanju solidarnosti i podsticanja razvoja humanosti kod učenika mlađeg uzrasta,  članovi Vršnjačkog tima iz 7/4: Aleksandra Radosavljević, Mihajlo Filipović, Boban Nedeljković i Anđela Ložajić, u organizaciji psihologa škole Žakline Petković i bibliotekarke Danijele Pećanin, 4. decembra, održali su predavanje učenicima trećeg razreda na temu humanosti. Učeći o humanosti razvijamo osećaj da je važno pomagati drugima što su i mališani zaključili.

Kroz razgovore sa predavačima prisetili su se raznih humanitarnih akcija koje su održane u našoj školi. Aktivno su učestvovali u razgovoru i pažljivo slušali svoje starije drugare. Oni su im razjasnili šta znači biti human i kako se osećamo kada uradimo nešto dobro. Učenici-predavači na kraju su bili zadovoljni što im se pružila prilika da mlađim drugarima budu predavači i da na njima blizak način objasne da treba biti human i koliko je to važno. Poruka ovih mladih predavača je: - biti human je lako, human može biti svako.

Odbojka

Na Opštinskom takmičenju u odbojci održanom,  5. decembra,   u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu, učenice naše škole osvojile su drugo mesto. Ekipu su činele:  Anabela Lukić, 8/1; Aleksandra Kostić, 8/1; Anđela Ćirković,  8/1; Marija Šajić,  8/2; Teodora Jović, 8/2; Jasna Paunović, 7/1;  Minja Ziriković, 7/1, i Maša Stojčev, 7/1. Tim je selektirala nastavnica fizičkog vaspitanja Dragana Marinković.

Izlet

Crveni krst Pančevo, u okviru projekta “Solidarna podrška među generacijama“, organizovao je, 12. decembra, jednodnevni izlet volontera. Učenici naše škole kao i nastavnice Vesna Stojanović i Danijela Pećanin, uzeli su učešće u ovom projektu. Izlet je obuhvatio obilazak Avalskog tornja i spomenika  Neznanom junaku.

Danijela Zilić Pećanin

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…