All for Joomla All for Webmasters

Deca iz komšiluka

07 januar 2018
(0 glasova)

Marija Filjin ima 13 godina i učenica je sedmog razreda Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić“ u Starčevu.

Nastavničku pažnju na sebe je skrenula time što crta stripove tako da su neke od školskih učionica ukrašene njenim radovima. Marija je oduvek volela da crta zamišljene likove a voli apstraktnu umetnost pa je sve to uklopila u jednu formu. Nekada je to strip koji ima neku radnju a nekada nacrta strip koji izgleda kao plakat, pa tako ostaje, onom ko ga posmatra, da napravi neku sopstvenu priču. Ukoliko strip koji nacrta ima tekst ili neku poruku,  pisano je na engleskom jeziku. Nema neki poseban razlog za to, jednostavno, tako je počela od prvih skica koje je radila. Ima veliku kolekciju zamišljenih junaka koji će jednog dana biti akteri strip priče. Uglavnom prvo stvori tok događaja u glavi zatim napravi skicu pa pređe na završni rad. Nešto od radova objavila je na internetu, kako bi došla u kontakt sa ljudima koji se zanimaju za strip.

U budućnosti ne vidi  da bi mogla da živi od crtanja stripova ili strip plakata ali bi volela, svakako, da se bavi stripom jer ima toliko puno događaja iz svakodnevice koje kroz strip dobiju neku sasvim drugačiju formu. Ili mogu da se iskažu osećanja, poglede na neku situaciju u našem okruženju... Mnogo  stvari može da se iskaže kroz strip bez obzira da li su akteri su izmišljeni likovi ili stvarni junaci.

G. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…