All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Borac drugi na tabeli

06 decembar 2017
(0 glasova)

Sve mlađe selekcije Borca nastavile su takmičenje u Kvalitetnuoj ligi Vojvodine a odigran je niz prvenstvenih i prijateljskih utakmica.

Pioniri Borca su, 29. oktobra, otputovali u Kovina na megdan ekipi KK-a Radnički. Ova utakmica nije imala takmičarski karakter jer se domaćini takmiče van konkurencije (u svojim redovima imaju decu stariju godinu dana). Starčevci su postupili ozbiljno kao i svakoj utakmici i išli su na pobedu. Od samog početka meča  Borac je kontrolisao igru i zahvaljujući dobroj odbrani prvu četvrtinu rešio u svoju korist sa 15:8. Druga četvrtina je bila neizvesnija ali i ona pripada Starčevcima - 25:22, pa se na poluvremene otišlo sa 10 poena prednosti za Borac. Treći deo igre dobro su otvorili naši momci te je u jednom momentu bilo i 20 poena prednosti za Borac. Međutim,  u nastavku utakmice dolazi do opuštanja a domaćin to koristi i približava se rezultatski te su ovu deonicu  igre domaći dobili sa 36:27.  U četvrtoj četvrtini naši igrači su se uozbiljili i dobijaju je sa 11:7, pa krajnji rezultat glasi: 78:73 za Borac.

            Dana 4. novembra, u Starčevu je odigran derbi petog kola a ugošćeni su Pančevci, ekipa KK-a Kris-Krosa, koja je prva na tabeli i to bez poraza. Kao što se i pretpostavljalo bila je ovo  čvrsta i neizvesna utakmica do samog kraja. Prva četvrtina pripala je gostima (11:23) a u drugom periodu igre  Borac se bolje snašao i dobio s rezultatom 14:8. Rezultat poluvremena glasio je 31:26 za Pančevce. U nastavku utakmice viđena je lepa igra ali i prava borba pod obručima. Do samog kraja nije se znalo ko će pobediti a odluka je pala “na jednu loptu“. Minut do kraja susreta, Borac je imao četiri  poena prednosti, međutim,  konfuznom igrom i izgubljenim loptama u fazi napada, Kris-Kros se približio a onda i rešio meč u svoju korist par sekudni pre  kraja - 52:49 za Pančevce. U ovoj utakmici Borac je  sam sebe pobedio. Igralo se pred brojnom publikom i ostaje žal za izgubljenim bodovima jer su Starčevci pružili najlepšu igru do sada.

            Naredna utakmica  odigrana je ponovo u Starčevu  i opet sa Pančevcima - ovoga puta protiv KK-a Tamiš. Pre početka meča praktično se znao pobednik jer je Borac u prvom kolu pobedio sa 52 poena razlike, tako da je utakmica poslužila da svi igrači igraju i imaju veću minutažu. Krajnji rezultat je bio 67:31 za Borac, koji je nakon ove uktamice zauzeo drugo mesto na tabeli.

            Mlađi pioniri Borca, 21. oktobra, gostovali su ekipi KK-a Tamiš u Pančevu. Ovu utakmicu, kao i sve do sada, Starčevci su korektno odigrali, naročito  prvo poluvreme što pokazuje i rezultat: prva četvrtina 11:11, druga 9:8 za Tamiš. Međutim, u drugom poluvremenu Borac posustaje te su treću četvrtinu Pančevci dobili čak sa 21:6, a četvrtu 18:1, tako da pobećuju sa 59:26.

            U petom kolu  Starčevcima je u goste stigla ekipa KK-a Virtus basket iz Pančeva. Ovu utakmicu Borac dobija sa 38:25, međutim igra naših mališana nije bila baš najbolja. Potom, 5. okobra, Borac gostuje u Opovu. Prvu četvrtinu ovog meča gosti gube sa 13:9, a drugi deo dobijaju sa 12:10 pa se na poluvreme se otišlo košem prednosti za domaćine. U drugom poluvremenu Opovčani su se bolje snašli i na kraju pobedili sa 51:33. Potom, 12. novembra,  Starčevci opet gostuju, ovog puta pančevačkom Kris-Krosu a domaini pobećuju sa 67:6. Potom, dana 18. novembra,   u Starčevu je odigrana utakmica sa komšijama iz Omoljice. Mladost već na poluvreme odlazi sa prednošću od 11 poena, a na kraju Omoljčani pobećuju sa 68:33.

            Najmlađi članovi kluba, deca rođena 2006-2010. odigrali su prijatljsku utakmicu u Pančevu protiv KK-a  Kris-Kros, koju su Pančevci dobili sa rezultatom 55-45. Dana 18. novembra, u Starčevu je gostovala ekipa KK-a Tamiš a u ovoj utakmici Starčevci ubedljivo pobeđuju sa rezultatom 68:18.

Zoran Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…