Odštampajte ovu stranicu

ODIGRANA MEĐUNARODNA UTAKMICA: STARČEVO UGOSTILO RAGBISTE SRBIJE I SLOVENIJE

06 decembar 2017
(0 glasova)

U utakmici Prvenstva Evrope, konferencija 2. grupa “Jug“, odigranoj na Opštinskom stadionu u Starčevu reprezentacija Slovenije savladala je selekciju Srbije sa 30:21.

U interesantnoj utakmici, dve ekipe su se smenjivale u vođstvu, bilo je dosta grešaka na obe strane da bi na kraju Slovenija bolje iskoristila greške naše selekcije i zasluženo slavila. Slaviša Milenković, menadžer ragbi reprezentacije Srbije ističe da se ponavlja loš start u već nekoliko utakmica.

- Loše smo otvorili meč i dali protivniku prednost a onda sustignemo ali nemamo snage da u potpunosti preokrenemo meč u svoju korist. Videcemo šta treba promeniti u nacionalnom timu kako bi zabeležili pobede. Ova reprezentacija ima perspektivu - zaključuje Milenković.

U prepodnevnim satima istig dana odigran je završni turnir ragbi prvenstva za pionire i petliće. Igor Tomašić, trener ragbi pionira “Borca“ ovim povodom kaže:

- Ragbi pioniri  iz Starčeva osvojili su treće  mesto na završnom turniru što je za nas veliki uspeh sa obzirom na to da je klub osnovan pre samo nekoliko meseci.

Prvo mesto osvojio je RK “Dinamo“ iz Pančeva sa kojim su pioniri “Borca“ odigrali nerešeno, dok je drugo mesto osvojio RK “Rad“ iz Beograda.

Radivoj Ćosić,  trener domaćih petlića takođe ima reči hvale:         

- Svi u upravi ragbi kluba su više nego zadovoljni za nas početnom sezonom a svi su izgledi da će Starčevo povratiti tradiciju kvalitetnog ragbi kluba.

Predsednik ragbi kluba Radivoje Tasković o organizaciji ragbi utakmice na državnom nivou kaže:

- Pre svega treba da se zahvalim u ime ragbista upravi FK-a “Borac“ koji su nam  izašli u susret sa svom logističkom podrškom i dali sve od sebe da Opštinski stadion i Starčevo budu dobri domaćini jedne ovakve utakmice na državnom nivou. Upravni odbor Ragbi saveza Srbije je zadovoljan kako smo ranije organizovali ragbi turnir za decu i trening utakmicu mlade reprenzetacije Srbije za ragbi prvenstvo u Slovačkoj, a sve to je doprinelo da dobijemo organizaciju utakmicu kupa Evrope.

Savez je, naravno, zadovoljan organizacijom. Delegat utakmice iz Švajcarske, dan ranije je pregledao teren i dao potvrdu da odgovara svim standardima ragbi kupa Evrope. Sve se poklopilo da Starčevo tog dana bude bitan deo Evrope, 52 dece je izašlo na teren sa igračima, intonirala se himna Slovenije dok su himnu Srbije pevali igrači zajedno sa publikom.

Predivan sportski dan na starčevačkom  stadionu upotpunila je mnogobrojna publika a Udruženje  žena “Neolit“ je u prepodnevnim satima pripremilo za decu - učesnike turnira,  slatko-slano posluženje.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…