All for Joomla All for Webmasters

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE MZ STARČEVO: Upuđen zahtev Agenciji za saobraćaj

06 decembar 2017
(0 glasova)

Sednica Skupštine Mesne zajednice Starčevo  održana je u ponedeljak, 30. oktobra. Prisutni na sednici bili su: Aca Dimitrić, Petar Andrejić, Dalibor Adamov, Goran Stojanović, Zorica Kalićanin, Miroslav Kužet, Brankica Dragojerac, Jova Bajer, Mićo Jakovljević i Anton Deninger, kao članovi Skuštine, kao i predsednik i zamenik predsednika Izvršnog odbora Skupštine MZ Starčevo Vesna Radosavljević i Željko Terzić, i gradski odbornik Vitomir Filipović.

S obzirom na to da je  sednici prisustvovao dovoljan broj članova Skupštine  za rad i odlučivanje (10), predsedavajući Dimitrić je predložio, a Skupština jednoglasno prihvatila sledeći dnevni red:

  1. usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. organizacija tribine o transplataciji i potpisivanje donorskih kartica;
  3. završetak radova na višenamenskom platou;
  4. zahtev grupe građana;
  5. formiranje popisne komisije i
  6. razno

Zapisnici sa prethodnih sednica usvojeni su  jednoglasno. Pod drugom tačkom, nakon izlaganja Jasmine Stanković, koordinatora Crvenog krsta, jednoglasno je doneta sledeća odluka:

- da MZ Starčevo podrži organizaciju tribine o transplataciji i da se u tu svrhu odobri iznos do 4.000  dinara za troškove.

U okviru treće tačke, član Skupštine Petar Andrejić izvestio je prisutne da su radovi na višenamenskom platou završeni i da se očekuje još samo priključenje na vodovodni sistem kako bi objekat bio pušten u funkciju.

Zahtev grupe građana, prvopotpisani je Najdan Rančić, kojim je zahtevano da se očisti plac u Letnjoj ulici, razmatran je kao četvrta tačka a doneta je sledeća odluka:

- da se na zahtev grupe građana odgovori da Mesna zajednica Starčevo nema mogućnosti da ulazi u privatni posed ali da  će pokušati da pronađe vlasnika placa i da razgovara sa njim o uređenju. Takođe, konstatovano je da je od Pokrajisnkog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, stigla saglasnost za ulov jazavca koji se naselio na spornom placu a ta obaveza preneta je na Lovačko društvo.

Pod petom tačkom, odabrana je popisna komisija u sastavu: Anton Deninger, Predrag Stanković i Željko Terzić.

Pod “razno“, razmatrana je tekuća problematika a doneta je i jedna odluka:

- da se podrži peticija grupe građana za postavljanje ležećeg policajca i svetlećih saobraćajnih znakova u Ulici Ive Lole Ribara uputi Agenciji za bezbednost saobraćaja Grada Pančeva.

U sklopu ove tačke razgovarano je i o problemima pasa lutalica, udarnih rupa na lokalnim saobraćajnicama, problemima zakazivanja zdravstvenih pregleda, za koje MZ Starčevo nije nadležna ali će reagovati urgencijom.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…