All for Joomla All for Webmasters

IZVIĐAŠTVO: Skup elitnih skautskih odreda u Valjevu

06 decembar 2017
(0 glasova)

“Izviđački stroj  2017“ održan je u Valjevu, 11. novembra. Tom prilikom uručena su priznanja najboljim izviđačkim jedinicama: “Odred orlova“, “Četa orlova“ i pojedincima -  “Izviđač orao“.

Ova zvanja dobijaju jedinice Saveza izviđača Srbije koje su imale izvanredan rad u protekloj godini, a pored dobre organizovanosti posebna pažnja posvećuje se kvalitetnom sprovođenju Programa Saveza izviđača Srbije, kao i saradnji sa drugim jedinicama kod nas i na međunarodnom nivou. Odred izviđača “Nadel“ u toku čitave godine bio je veoma aktivan na svim nivoima, redovno su održavani vodni sastanci, poletarce su vodile vredne predvodnice, održan je sedmodnevni tabor u Deliblatskoj peščari. Naši stariji članovi bili su uključeni u rad SIS-a, a imali smo jednog polaznika na seminaru za instruktore prvog stepena u Kanjiži i troje na “šumskoj školi“ u Cerju pored Niša. Pored naših tradicionalnih akcija “Dani druženja“ i “Memorijal Ivica Pranjić“ doneli smo mnoge pehare sa takmičenja i tako potvrdili kvalitetan rad naših izviđačkih vođa na svim nivoima.

Od dvadesetak elitnih odreda koji su dobili ovo priznanje jedan je i OI “Nadel“ , sasvim zasluženo i prihvaćen od strane starešine SIS-a za izuzetan rad na nivou svih kategorija kao i sprovođenju programa. Naši izviđači su bili uspešni domaćini na Državnom izviđačkom višeboju, a takođe i domaćini izviđačima iz Grčke koji su imali tabor na Čardaku u Deliblatskoj peščari. Iz Vojvodine je samo još odred, iz Bečeja, dobio ovo priznanje i to je pokazatelj ozbiljnog i urednog rada našeg odreda.

Nakon dodele priznanja u Centru za kulturu Valjevo izviđači su podeljeni u četiri grupe i sa svojim vodičima pošli su u obilazak ovog grada. Naša grupa imala je trasu obilazak starog dela grada Trešnjara, koji je očuvao autentični stil i fasade iz prošlosti a zatim uspon do spomenika Stevanu Filipoviću. Prelep pogled na panoramu celog grada u dolini. Usledio je i obilazak Markovih stolica sa prelepim vidikovcem.

Divno druženje i ponos zbog priznanja, isunili su nam praznični dan.

Daniela Jajić

Kroki vesti

 Jelena Košarić, zamenik načelnika starčevačkog odreda, učestvovala je, kao predstavnik Saveza izviđača Srbije, na treningu Krovne organizacije mladih Srbije o omladinskom aktivizmu. Trening je održan od 27. do 29. oktobra u Vrnjačkoj Banji.

  Tri starčevačka sakuta učastvovaće na savetovanju SIS-a koje će se održati u odmaralištu “Šuplja stena“ na Avali, poslednjeg vikedna novembra.

 U pripremi je 13. memorijalno odredsko takmičenje “Ivica Pranjić“. Štab ovog takmičenja čine mlađi izviđači iz vodova “Bikovi“ i “Lunje“ kao deo savladavanja osnovnog programa.

 Starčevački izviđači, kao i do sada, učestvovaće u organizaciji podele paketića za najmlađe stanovnike Starčeva na Trgu neolita.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…