All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Počela liga pionira

08 novembar 2017
(0 glasova)

Mlađi pioniri Borca počeli su takmičenje u Kvalitetnoj ligi  Košarkaškog saveza Vojvodine, a ekipa iz Starčeva nalazi se u grupi sa Opovom, Omoljicom, Kris-Krosom, Tamišem  i KK-om Virtus iz Pančeva. Inače, Starčevci su najmlađa ekipa u ovom takmičenju jer imaju 10 igrača koji su 2007. godište a takmičenje je za selekcije 2005. godišta.

Dana 30. septembra,  mlađi pioniri su ugostili ekipu KK-a Opovo 99 iz Opova.  U ovoj utakmici Opovčani su se bolje snašli u napadu i sa većim procentom šuta iz igre pobedili sa 50:30. Sledeća utakmica je odigrana protiv najbolje ekipe u grupi -Kris-Kros. Rezultat od početka utakmice nije dolazio u pitanje te su Pančevci pobedili sa 78:10.

            Dana 14. oktobra, Borac je gostovao komšijama  u Omoljici, ekipi Mladosti. Ova utakmica je pripala domaćinu s rezultatom 71:14.

            Dana 21. oktobra, Starčevci su gostovali ekipi KK-a Tamiš. U ovoj utakmici je viđena za sada najbolja igra naših mališana. Od početka utakmice vodila se velika borba za svaki poen, a Borac  je, zahvaljujući jakoj odbrani ,imao prednost. No,  zahvaljujući visini igrača Tamiša, prva četvrtina je završena nerešenim rezultatom 11:11. Drugu četvrtinu Borac je odigrao još bolje, s obzirom na to da su svih pet igrača dve godine bili mlađi od vršnjaka iz Pančeva, ali ipak, druga četvrtina je pripala Tamišu (9:8), pa se na poluvreme otišlo rezultatom  20:19 za domaći tim. U nastavku utakmice, umesto da Borac reši utakmicu u svoju korist, desilo se to da je Tamiš bio bolji i požrtvovaniji i na kraju pobedio pobedio sa 59:26.

            Pioniri, deca rođena 2004. godine, takođe su počeli takmičenje u Kvalitetnoj ligi Vojvodine,  gde se u grupi, pored Starčevaca, nalaze Kris-Kros, Tamiš, Kovin, KK Jadran iz Golubinca i Omladinac iz Novih Banovaca.

            Prvu  utakmicu  Starčevci su odigrali kao gosti, 7. okobra, u Pančevu, protiv Tamiša. koji je u svojim redovima imao igrače rođene  2003. godine. Međutim, naši momci nisu se uplašili već naprotiv - od samog početka utakmice odigrali su jaku odbranu preko celog  terena “čovek na čoveka“ i u prvoj četvrtini rešili pobednika utakmice. Rezultat je bio 32:4 za Starčevce. U drugoj četvrtini pružena je prilika svim igračima tako da Borac drugi deo igre rešava sa manjom razlikom - 10: 8. Treći segment igre takođe pripada Starčevcima (25:3), a četvrta četvrtina završena je nerešeno (13:13), tak oda je krajnji rezultat glasio - 80:28 za Borac. Ovu utakmicu svi igrači su odigrali bez greške i sa velikom borbenošću.

            Dana 14. oktobra, Starčevci su otputovali ekipi  Omladinca  u Novim Banovcima. U ovoj utakmici Starčevci nisu pružali svoju prepoznatljivu igru, tako da je domaćin to znao da iskoristi i prvu četvrtinu reši u svoju korist sa 25:8. Drugu četvrtinu Omladinac takođe dobija (25:12), a ni u trećem delu igre Starčevci nisu uspeli da se  probude i pokažu pravu igru te ovaj period domaći dobijaju sa 28:16.  U pojedinim periodima utakmice igrači Borca uspevaju da smanje prednost na 10 poena za Nove Banovce, ali zahvaljujući mogućnošću većeg broja igrača, Omladinac  taktizira i na kraju pobeđuje sa 94:58.

            Dana 22. oktobra, nakon dva gostovanja usledila je  utakmica Borca pred svojom publikom protiv Jadrana. Dobro motivisani momci pokazali su da ova generacija ima kvalitet, i  da Starčevo može da računa na ovu decu. Tako su od prve sekunde utakmice krenuli agresivnom igrom u odbrani i pokazali da se u našem mestu igra dobra košarka. Prva četvrtina odigrana je bez greške (32:11 za Borac), druga je takođe pripala Starčevcima (26:13), a u trećoj je došlo do opuštanja pa Jadran dobija ovaj deo igre sa 20:10. Međutim, Starčevci se vraćaju u dobrom ritmu te četvrti deo dobijaju sa 14:5, a krajnji rezultat glasio je  82:49 za Borac .

            U utakmici protiv Novih Banovaca najbolji igrač utakmice bio  je Aleksandar Milanović sa 36 postignutih poena, a u utakmici trećeg kola, kod kuće, veliku zaslugu za pobedu imaju: Aleksa Živanović, Danilo Radosavljević, Branislav Nikić i Mladen Novičić.

            Borac je  sa najmlađim članovima odigrao prijateljsku utakmicu u Starčevu sa komšijama iz Omoljice u kojoj su Starčevci pobedili sa 44:40. U ovoj utakmici viđena je velika borba obe ekipe, a i mlađe generacije su pokazale da njihovo vreme tek dolazi. Na ovoj utakmici dobrom igrom su se istakli: Lazar Jovanović, Miljan Raičević i Stefan Bošković.

Zoran Kokanović

  1. KRIS KROS Pančevo 3  3  0  217:169   6
  2. OMLADINAC NB 3 2 1  249:194  5
  3. BORAC Starčevo 3  2 1  220:171  5
  4. JADRAN Golubinci 3  1  2 173:207  4
  5. TAMIŠ  3  1 2  110:200  4
  6. RADNIČKI Kovin 3 0  3  164:192  3
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…