All for Joomla All for Webmasters

“Osnovi bezbednosti dece u osnovnoj školi“

08 novembar 2017
(0 glasova)

Projekat Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova od septembra meseca, školske 2017/18. godine, počinje sa realizacijom ovog projekta koji će se realizovati u okviru časova odeljenskog starešine, jedanput mesečno.

Realizovaće se sadržaji koji će učenike osposobljavati da u svakodnevnom životu primenjuju znanja o sopstvenoj i opštoj bezbednosti iz različitih sfera života, koje čine dečiju svakodnevicu. Teme koje će biti obuhvaćene predavanjem su: 1. bezbednost dece u saobraćaju; 2. šta radi policija; 3. zajedno protiv nasilja; 4. zaštita dece od zloupotrebe alkohola i opojnih droga; 5. bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža; 6. zaštita dece od trgovine ljudima; 7. zaštita od požara i 8. zaštita od opasnih materija i prirodnih nepogoda.

            Prvo predavanje realizovano je u odeljenjima četvrtih i šestih razreda. Učenici su pokazali velika znanja u primerima dobrog i lošeg ponašanja dece u saobraćaju. Međutim, bilo je i onih informacija koje se tiču njihove bezbednosti kao vozači bicikla, a nisu znali da je do navršene dvanaeste godine života, ne smeju biti učesnici u saobraćaju ukoliko nisu u pratnji roditelja. Takođe, upoznati su i sa obavezom vezivanja sigurnosnog pojasa i pravilima prevoza dece u autu na prednjem ili zadnjem sedištu.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…