All for Joomla All for Webmasters

VUKOVAC – RADOVI UČENIKA OŠ “VUK STEFANOVIĆ KARADŽIĆ”

08 novembar 2017
(0 glasova)

Moja plava zvezda

            Ne postoji čovek na ovom svetu nema bar jednu svoju neostvarenu želju.

Svi je čuvamo u prikrajku svog srca i čekamo trenutak kada će se ona ostvariti. Takva je i moja sakrivena duboko u mom srcu. Moja želja mi se sada čini velikom i nedostižnom, ali ću se truditi i nadati da će se jednog dana ostvariti. Kada gledam ptice na nebu, zamišljam da sam stjuardesa i da sa njima obiđem ceo svet. Marljivo učim da bih mogla da završim školu i ostvarim svoju želju. Znala bih sve jezike, upoznavala nova mesta i nove ljude. Bilo bi mi zadovoljsvo da pomažem ljudima i da ih uslužujem.

            Neću prestati da ovo želim dok se ne ostvari.

Ana Jovanović 6/1

* * *

            Кada sam bila mala svakog leta sam sa drugaricama posmatrala nebo i mislila sam da će zvezda pasti i ostvarti mi želje.  Svakog dana želim da bude letnji raspust, da položim odlično svake godine, da postanem glumica kada porastem. Želim da moj brat bude odličan u školi i još bolji od mene. Želim da dobijem psa pomeranski špic. Jednog dana kada sam bila u Kragujevcu kod moje babe i moje tetke otišla sam sa mamom i bratom u šetnju. Videla sam ženu koja šeta dva pasa. To su bili pomeranci, moja omiljena rasa psa. Otišla sam da ih vidim. Bili su mnogo lepi. Zvali su se Kralj i Mimi. Mazila sam ih i malo sam se igrala sa njima.

            Mislim da mi je ovo bila najlepša želja koja mi se ostvarila.

Teodora Pandić 6/2

U bojama ruja

            Bilo je to jedno prelepo jutro, išli smo na ekskurziju na Čardak. Meni je bilo zanimljivo jer mi je to bila prva ekskurzija. Krenuli smo u centar mama, tata i ja. Čekali smo i malo kasnije smo krenuli. Put je dugo trajao, ali smo stigli. Kada smo izašli iz autobusa i doručkovali, pošli smo u šetnju Deliblatskom peščarom. Malo kasnije, videli smo drvo u bojama ruja. NJegovo lišće je prelepih boja: crveno, narandžasto i žuto. Vratili smo se, ryčali, igrali se i sunčali. Vreme  je brzo prošlo pa smo krenuli kući. I kada smo stigli, rekla sam mami da je bilo sjajno i da mi se drveće boje ruja posebno sviđa!

Andrea Poljak 2/2

* * *

            I ove godine, kao i prošle, išli smo u Deliblatsku peščaru. Od učiteljice smo dobili spisak šta trebamo da nosimo. Moja mama i ja smo sve spremile uveče. Svanulo je sunčano jutro. Brat i ja smo krenuli do škole. Ispred je bilo mnogo dece spremne za polazak. Putem ruja su krenuli autobusi puni dece. Кad smo stigli svako je jeo svoj sendvič kako bi mogli da krenemo u šetnju. Staza je vodila kroz šumu, a lišće je bilo različitih boja: crveno, žuto, zeleno, braon i narandžasto. Nakon šetnje, imali smo dovoljno snage da se igramo jure. Učiteljica nas je pratila u stopu. Meni se ova eksskurzija dopala.

Sofija Arsić 2/2

 

Pesma o ocu

Imao je jedan čovek, koji je meni u mom životu bio sve...

To je bio moj otac.

On me je čuvao, igrao se sa mnom, zasmejavao me i gledao me kao malo vode na dlanu.

Uvek me je savetovao i mnogo voleo, zato i pišem ocu pesmu,

zato što mi je sve pružio u životu i u dobru i u zlu,

podržavao me, bio je pošten i dobar...

Nije bio zloban i sebičan sve je davao što je bilo potrebno,

bio je heroj..

Živeo je koliko je mogao i hvala mu na svemu.

Volim te tata najviše na svetu nikada te neću zaboraviti.

Tanja Radosavljević 4/2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…