All for Joomla All for Webmasters

PSI LUTALICE SU PROBLEM!

08 novembar 2017
(0 glasova)

Centar Starčeva već duže vreme “okupirali“ su psi bez vlasnika.

Na stranu na koji način nekadašnji kućni ljubimci postaju lutalice - da li nebrigom i nemarom vlasnika, da li dolaze iz polja nakon što su “odradili“ sezonu čuvanja zasada ili su ih, pak, pustili bezobrazni Beograđani koji kroz naše mesto prolaze ka Ivanovu ili Jabukovom cvetu, ovi psi, koji sada čine poveći čopor, prava su noćna mora Starčevcima. Na sve pritužbe koje dolaze od građana, JKP-a, Mesne zajednice, nadležni u “Zoohigijeni“ reaguju tako što u povremenim akcijama uhvate pse, sterilišu ih, čipuju i - vraćaju one pse koji nisu agresivni na lokaciju sa koje su odvedeni. Kažu da su takvi propisi.

            No, ima i drugih okolnosti. Neki građani dodatno optrećeju situaciju tako što svakodnevno hrane pse lutalice pa se oni zadržavaju na lokacijama gde nemaju problema sa ishranom. Osim što treba sprečiti takve pojave, treba apelovati i na svest onih koji su se “zasitili“ svojih ljubimaca pa ih namerno puštaju na ulice. Ipak, većina onih pasa koji sada tumaraju centrom Starčeva, potiču iz starčevačkih dvorišta.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…