All for Joomla All for Webmasters

ISTRAŽIVANJE U ATARU: Ima li nafte?

08 novembar 2017
(0 glasova)

U sklopu plana istraživanja nafte i gasa u 2017. godini, NIS a.d. Novi Sad će, u novembru i decembru, prema projektu “3D Južni Banat 2“, vršiti seizmička istraživanja na prostoru Starčeva.

Radove na terenu izvodiće NIS “Naftagas - Naftni servisi - Seizmički servisi“. Za izvođenje projektovanih 3D seizmičkih radova, koja predstavljaju osnovnu metodu istraživanja nafte i gasa, dobijene su sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa. Ova istraživanja imaju za cilj pronalaženje novih ležišta nafte i gasa. Pre početka izvođenja radova, predstavnici NIS-a obavestili su Grad i mesne zajednice o predstojećim radovima na njihovoj teritoriji. Predstavnik agencije “Geo-oil“, koja se bavi poslovima pribavljanja saglasnosti i isplatom štete, Vladeta Milojević, prezentovao je ovu temu na sastanku oba poljoprivredna udruženja koja deluju u našem mestu i sa vlasnicima parcela koje su na liniji radova. Obavestio ih je o planiranim istraživanjima i zatražio saglasnost o ulasku u njihov posed.

            Prilikom izvođenja radova, neminovno je da će doći do određenih šteta na posedima. Predstavnik Agencije “Geo-oil“  je vlasnike parcela detaljno informisao o načinu utvrđivanja štete i cenovniku po kome se ona isplaćuje. Isplata zapisnički konstatovanih iznosa za štete, vlasniku se u celosti isplaćuje u roku od 10 radnih dana. Radne mašine će prolaziti i kroz određene delove naseljenog mesta Starčevo ali će se maksimalno truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana.

            U toku izvođenja radova NIS intenzivno sarađuje sa gradovima, opštinama, mesnim zajednicama i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije. Za detaljnije informacije o ovim istraživanjima možete se obratiti predstavniku firme “Geo-oil“ Vladeti Milojeviću na telefon: 064/70-800-57 ili Mesnoj zajednici Starčevo, na telefone: 631-144 ili 630-010.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…