All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Nikada nisam bila neki ljubitelj matematike ali kasnije shvatiš da u životu često koristiš onu iz prvog razreda, kada te teraju da prebrojiš sve kruške i sve jabuke i crvenom obojiš sve što spada u skup voća.

Iz mog dnevnika .. Petak, 13. oktobar: polazak: Starčevo-Pančevo-Beooooograd! Gužva kao i obično, svi “Beograđani“ krenuli su svojoj kući da obiđu roditelje, tetke, stričeve, babe i dede a mi za njima, lagano, ibarskom magistralom put LJiga, Čačka, Užica, pa Zlatibora, Mokre gore sve do Republike Srpske.

Izviđači iz Starčeva ponovili su uspeh iz prethodnih godina i ponovo dobili najveće priznanje Saveza izviđača Srbije za tekuću godinu - “Odred orlova“. Ovo priznanje biće im uručeno, 11. novembra, na svečanom izviđačkom stroju u Valjevu.

Naš sugrađanin Dušan Kostić Kole, u dvorištu firme koju vodi, organizovao je u sredu, 4. oktobra, promociju svog brenda rakije koju je nazvao “Dušan Silni“.

Festival ekologije, i urbane kulture “Ring the Alarm“  održan je od 29. septembra do 1. oktobra na dunavskom nasipu, na sedam kilometara od Starčeva, a ove godine bio je u znaku pošumljavanja, kako su i najavili organizatori iz Autonomnog kulturnog centra “Egzoprostor“ iz Vinče.

U četvrtak, 9. novembra, sa početkom u 17 časova, u Maloj sali Doma kulture organizovaće se potpisivanje donorskih kartica građana sa teritorije našeg i okolnih naseljenih mesta.

U sklopu plana istraživanja nafte i gasa u 2017. godini, NIS a.d. Novi Sad će, u novembru i decembru, prema projektu “3D Južni Banat 2“, vršiti seizmička istraživanja na prostoru Starčeva.

Mesni odbor Srpske napredne stranke inicirao je akciju orezivanja granja sa starčevačkih raskrsnica.

Mesni odbor Socijalističke partije Srbioje je u sredu, 4. oktobra, obeležio dan oslobođenja Starčeva u Drugom svetskom ratu.

Fudbalske i druge predrasud; “Balkanski narodi kao da su oduvek bili opterećeni međusobnim predrasudama, a ta neutemeljena negativna mišljenja, kao i simpatije, prepliću se do dana današnjeg“

Centar Starčeva već duže vreme “okupirali“ su psi bez vlasnika.

Privedeni su kraju radovi na drugoj fazi uređenja Trga neolita (pijačni plato i šetalište).

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…