All for Joomla All for Webmasters

DECA IZ KOMŠILUKA

13 oktobar 2017
(0 glasova)

Nemanja Ilić je rođen 2003. godine. Trenira vaterpolo od svoje osme godine za VK “Mladost“ iz Pančeva. Trenutno igra za prvi tim ovog kluba a sa klupskim vršnjacima je osvajao pregršt medalja na državnim i međunarodnim turnirima.

- Moji počeci u vaterpolu dogodili su se  sasvim slučajno kada sam u drugom razredu osnovne škole krenuo u školu plivanja na zatvorenom bazenu u Pančevu. Učitelj plivanja me je zapazio i predložio mojim roditeljima da počnem da treniram vaterpolo. Od svoje osme godine, do sada, redovnim treniranjem sam ostvario niz uspeha a bilo je i putovanja kako u redovnoj ligi po Srbiji tako i na takmičenja u inostranstvu. Godine 2015. učestvovao sam na turniru za juniore u Dubrovniku koji je jedan od najjačih turnia u regionu gde smo ekipno osvojili 6. mesto od 32 ekipe koje su učestvovale. Takođe sam dva puta bio u Moskvi; prvi put smo osvojili 3. mesto a već sledeće godine smo bili osvajači turnira. Prošle i ove godine  učestvovao sam u kampu za odabir igrača mlade vaterpolo reprenzetacije Srbije uzrasta do 15 godina. Još očekujemo rezultate ali se nadam najboljem što i jeste cilj u svakom sportu, predstaviti svoju zemlju a osvojiti medalju to je već čast. Svojim vršnjacima a i mlađim naraštajima poručio bih da uživaju u životu i da se bave sportom.  Ali, nije sport samo fudbal ili odbojka, postoji toliko drugih sportova u kojima možete biti uspešni.

G. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…