Odštampajte ovu stranicu

Igrajte u KUD-u “Neolit“

13 oktobar 2017
(0 glasova)

Početak nove školske godine označava i start jesenje sezone KUD-a “Neolit“. Naši vredni folkloraši ulaze u salu i nastavljaju sa uvežbavanjem  koreografija i koraka, kako bi, kao i do sada, bili spremni za sve izazove koji ih očekuju.

Upis je u toku i odziv dece je odličan. Trajaće sve  do sredine oktobra, a do tada će biti jasna slika kako bi grupe i ansambli mogli da se slože.

            Neće se mnogo  menjati način rada; mala izmena će biti to što će dečiji ansambli imati malo više obaveza i putovanja nego do sada. Prvi ansambl je radio gotovo bez pauze jer je i tokom agusta imao obaveze. Koncert povodom manifestacije “Dani duženja 2017“ je, kao i uvek,  bio jedan od posećenijih programa.

            Za prvi ansambl ovo je takmičarska godina i nastup na opštinskoj smotri folklora je siguran. Iako je smotra planirana početkom sledeće godine, program će se već sada uvežbavati.

            - Kao centralni događaj u ovoj sezoni planiran je koncert u Kulturnom centru Pančevo: “Korakom  tradicije“ gde će Starčevci ugostiti dva velika ansambla iz Srbije. Da ne bi sve otkrivali, imena tih ansambala ćemo ovog puta prećutati - rekao je za naše novine predsednik Društva Uroš Ban.

            KUD  “Neolit“ poziva sve zainteresovane da se priključe radu “Neolićana“. Probe se održavaju utorkom i petkom od 18 sati i upis se vrši po svim grupama.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…