All for Joomla All for Webmasters

SPORA ADMINISTRACIJA: Projekti, nabavke i druge muke...

13 oktobar 2017
(0 glasova)

Atarski put, koji treba da poveže Starčevo i Ivanovo tucanikom u dužini od oko sedam kilometara, (ne)očekivano, još uvek je “na ledu“.

Naime, polovinom godine Grad Pančevo je raspisao javnu nabavku za ovaj posao ali je ona, kao i mnoge u poslednjih nekoliko godina od kako se radi po novim propisima - zaustavljena. Preduzeće koje nije dobilo posao, požalilo se Agenciji za zaštitu ponuđača, tako da će se sada izgubiti nekoliko meseci koliko je potrebno da ovaj republički organ izvrši arbitražu da li je žalba osnovana.

            Stoji i projektovanje rekonstrukcije parka i sportske hale u našem mestu ali iz drugih razloga. Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“, od 1. avgusta ove godine prestalo je da postoji. Ovo preduzeće vodilo je oba posla, pa se sada “juri“ kako bi se obezbedio kontinuirani nastavak i završetak ovih projektovanja. U Mesnoj zajednici kazu da im je to glavni prioritet i da će se u narednom periodu posvetiti isključivo rešavanju ovih problema.

            Ima i pozitivnih vesti a one se tiču daljeg projektovanja rekonstrukcije i proširenja ulica u Starčevu. Mesna zajednica se opredelila da projektuje još dve ulice: Vinogradsku i Novosadsku, i to ide po planu. Pored toga, u ormarima Mesne zajednice već se nalaze gotovi projekti za rekonstrukciju Ulice Kestenova, Proletnje, Vojvođanske, dela Baštenske ulice (iza Škole)...

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…